Det som verkade vara...

.....en bra idé igår, behöver nödvändigtvis inte kännas lika bright dagen efter. This is dagen efter väry much.

Vill ni mej något så står jag på jobbet bakom hylla 18 och skakar.

Pöss and Out.

Ahhh shit...

Ska jag verkligen jobba imorgon? Idag,...alltså...om några timmar? neeeheheee, de kommer ICKE gå. Min arbetsmoral suger pung just nu. Men oj så kul vi haft. SKulle ju varit hemma före tolv, Men va e klockan? Lite mer va?

Det är gott med öl. Och rom, med cola. Och vin. Och drinkarna bartendern "testade" på oss..tack så jävla mycke, full blev ja,. Tjohek!

måste krama livet ur kudden nu och glömma mc donalds maten, huja, Puss o nati.

JÄSS!

För det första, jag skulle laga middag när jag kom hem, men hittade av en slump ett gammalt påskägg halvfyllt med stenhårt godis i ungens rum. GÖTT! De duger till middag. Det var bara det äckliga kvar såklart men allt går ner.

För det andra, nu drar jag snart ner på stan och tar en välförtjängt bärs i solen med Linda! (Eller eventuellt 7 st.) Bildbevis mäj cöme läjter.

För det tredje, ska jobba min sista dag på Systemet imorgon. Hoppas jag är bakis as hell. Det vore fint att avsluta med en fylla kvällen före arbete med Linda, precis som förr. Anitra Steens worst nightmares..Känns som det kvittar liksom. Mina fina lovord är redan nedpräntade så imorgon kan jag be Gösta Alk-näsa dra åt fanders om jag vill. Wiiihoo!

För det fjärde, imorgon är det fest igen! Gävle here I cöm!

Pöss på er godingar! *muah*!!

Välkommen till hårslitage AB

Efter att nyss ha haft ett av mina dagliga anfall framför datorn, var jag tvungen att fråga Kenny om jag stressar honom när jag förvandlas till en "Dramaqueen" a la Freakystyle.

Kenny svarade:

Ja, alltså fy fan..precis när man samlat sina tankar och känner lugnet, DÅ flippar du. Man hör världens suck och sen kör du igång med: OH NOOO, OH SHIIIIT, WTF! SHOOT ME, JAG PALLAR INTE, MEN FY FAAAN, OH MY GOD osv..

Det är rätt stressande Empa. Inte nog med uttrycken, du gestikulerar, kastar headsetet och nästan snurrar huvudet som tjejen i excorsisten. Jag får fan ont i magen..

Jag: Flåt..Jag måste skärpa mig, jag loooovar att jag ska skärpa mig. Från och med nu bara 2 psykbryt per dag. Ett före lunch och ett efter.

OK?


Sleep well cykelställ

"Dä här ä en fin bit."
(Som min mormor brukar säga)Svaret på "Maj inglisschh is väry godd"

Jag fick ett svar på mitt mejl till engelsmannen alldeles nyss, detta avslutade han med:

"Sorry for writing in english, it is fine to reply in swedish if you prefer.

Thanks"

Oooh, jag kan förstå honom..att han vill att jag ska svara på svenska lixxoooom, hahahaa, stackarn. Han behövde väl sätta in en tolk för mitt mejl. Men, man e ju väldigt bäst, väldig, väldigt, bäst! För jag fick ju svar, så han lär ju ha förstått innehållet iaf.

Thänk jou. Now ajm väry sätisfajd.


Till semesterkassan

Fick en flirt på Facebook nyss från en 49-årig man i Stockholm:

"i believe in dollar and euro honestly
i got the big cash so if u got the look
and joy why should we not have joy
together then. i love sex hope u do to
trust me after a night with me u would love sex to"

Dagens torskar skyr visst inga medel? Varför inte lämna in en annons till arbetsförmedlingen direkt? Rubriken kan vara som vilken som helst:

Tjäna snabba extra pengar enkelt!
Provisionsbaserad lön!
Chans till stora pengar finnes!
Flexibla arbetstider!
Lätt att jobba hemifrån!

Osv osv.. Bild på mannen nedan:Undrar vad jag ska svara honom?

HEEEYYY mr, mr!
 
I don´t do någonting under 100.000 Euro. I´m a jättelyxprostituerad dalkulla, eller how? So if you wanna bom bom me, jag can meet you in a rondell någonstans i Sala. I can also möta dig at Silvköparen, they har väry nice hamburgare there and a toilet that´s väry fräsch somedays.

Also vi cän have some kul if you buy me a biljett to Sweden Rock. And a tält inklusive pinnar to the tält.

As you cän se, my english is not so bra, because I´m al lowlife-utbildad human. But I´m väry blåst, just like a true Swedish blonde. I think you vill tycka om that?Skottans bananer!

Hallå alla vänner och er som jag känner och er som jag inte känner men gärna vill lära känna osv..

Det finns en väldigt bra bok ute i handeln. Den ska visst vara asbra, nåt för varje människa att läsa. Normala och icke normala. Jag skulle gärna låna den av er om ni köper den först? Skulle ni finna den dålig kan ni ju alltid skänka den till mig senare lr nåt. Nä vadå? Jag snål? Tycker jag inte alls, bara väldigt ekonomisk! (Ja, eller hur)

Tyvärr gick mina sista slantar av löningen i fredags åt idag. Tjejen i kassan på Gina Tricot snodde hela plånboken, vilket jag kan tycka var skittaskigt gjort. Men i utbyte fick jag ett par, tre, tjaaa..till och med fyra klänningar. Inte så dumt?

Hursomhelst blir det här ett förjävla rörigt inlägg, det beror på min sömnlösa natt. Jag skyller alltså på mina grannar, som just nu karvar dalahästar ur parketten. Ja, det där har vi ju snackat om förut. Men jag VET att det är det som de pysslar med (innan de ligger med varandra) Kan tänkas att det är någon form av förspel. Karva parkett är ju väldigt upphetsande, jag borde veta eftersom halva mitt vardagsrum är provsprängt. Va? Sprängt? Ja, jag sket i kniven och körde dynamit i golvet istället. Det består numer av spån och flis. För ytterligare vetskap kan jag berätta att jag just spillde ut alla popcorn i soffan och att jag för en liten stund sedan fimpade ciggen med fotsulan. Yes, I´m in a little bit of pain just nu. Men jag har ju lärt mig en läxa.


Hursomhelst go vänner så blev det här inlägget ännu rörigare än jag påpekade ovan, så nu ger jag mig. I surrender to the bedbugs or something.


BOKEN NI SKA KÖPA HETER: SNABBA CASH. Köp den, låna ut den, slipp se den någonsin igen. (Ni vet ju hur bra jag är på att lämna tillbaka saker)

Tackarr.


Nä, för bövelen

Kenneth försökte just sälja mig för en femtilapp till Kenny, så nu drar jag och jobbar tills laptopen smälter i solskenet hemma på gräsmattan istället.

Tjöhööj!

Vad tror ni?

Är det misstänksamt att sjukskriva sig och gå hem en sån här solig och perfekt dag?

Jag vill ligga ute på min gräsplätt på en filt och sola mig pepparkakssnyggbrun. Äta 3 liter vaniljglass och dricka hallonsoda med sugrör och fortsätta läsa min superspännande bok och lyssna på P3.

Precis det vill jag göra NU.

SCHLÄPP UT MÄ!

"När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig."

- Nalle Puh -
Tjött, tjött, tjött...zzz

Efter en ganska lång och närapå sömnlös natt, bestämde jag mig ändå för att börja morgonen som en god granne.

Jag plockade ihop ett passande "kit" ur mina gömmor, smög upp för trappen och lämnade en fin korg med innehåll utanför deras dörr. I korgen finns:

Munkavle
Möbeltassar
Kondomer
(En unge ovanpå skulle få mig att flytta omgående. Och jag trivs här.)
En egen ritad instruktion på hur man tar tag i fotändan på sänggaveln och drar ut sängen några cm från väggen
Verktygslåda
(att skruva ihop sängbenen med, eftersom de verkar ha lossat under tidens gång..ähum)

Samt ett snällt brev där jag skrev: 

Kära grannar,
Eftersom min säng är under er säng har jag lite svårt att komma till ro ibland. Det skulle kunna bero på att jag känner mig frustrerad själv på olika vis, eller helt enkelt på de lövtunna väggar vi dras med här i huset. Om ni vänligen ville sänka er ljudnivå några decibel så skulle jag känna mig evigt tacksam. I annat fall skulle öronproppar uppskattas rejält. Själv har mitt öronproppskonto kraftigt överskridits och jag har ej längre råd att finansiera detta själv. Jag skulle också önska att kondomerna i korgen används flitigt. Behövs en storlek mindre så kontakta mig, själv hade jag bara PROFIL hemma. Dessutom skickar jag med en fin askkopp att slänga fimpar i, så slipper de hamna på min uteplats och även sockiplast i färgen babyblå, att använda i trappen sena kvällar och tidiga mornar.

Med vänliga hälsningar

Bitterjäveln under.

Eller så skulle jag bara ha satt en yxa i dörren? Får bli åtgärd nummer 2 om det behövs, kanske lite drastiskt men ändå.

Nån som...

ska till Schweden Rock? Och skulle kunna stoppa mig i sin resväska?

Jag vill se DISTURBED. Och får jag inte det, ska jag tjura ända till jul, med undantag för
Peace & Love festivalen.I WANNA ROCK!


Liknelser & onödigt vetande

Häromdagen

Felsägare: Oj va gott det luktar i bilen, har du en sån där wunderbaum?

Jag: Neehh..alltså, det är JAG som luktar. (Nyduschad.., måste byta schampo)

Felsägare artigt: Jaha...ohooo, va e det för parfym?

Jag: Skit i det du..(Sur)


Idag

Kenny: Emelie! Fan du matchar kökshandduken i köket.

Kenneth: Hörru, det är ju exakt som handduken. (Han har garvat i 1,5 timme nu, ska tjoppa ett äpple i mun på honom, få se vem som skrattar sist)

Jag: Är numera naken på kontoret. Vägrar likna en kökshandduk.

Dagens fråga: Har jag fått klamydia i vänstra ögat? Eller är det pollen? 

Kenneth vill förresten äta ostgratinerade craps idag. HAHAHAHAHA! What goes around comes around, nu är det jag som skrattar. Och Kenny förstås. Vilket pucko.

Partybilder

Det ser nästan ut som vi saknar alkohol, men vi gömde den för fotografen :P Det var en törstig jäkel, så han låste vi in i skrubben senare. Där satt han och kved tills vi gick loss på starkvinsglöggen och bjöd honom på en mugg. Vi e sååå snälla och omtänksamma vi tjejer. Så går det när det står 10-3 i könsfördelning. Vart var grabbarna liksom? Hallooo...hohooo?

CLOWN NÄSA AS PROMISED. MUCHO RÖD.

Men så hitta jag den här!

Jag vet, det är så fruktansvärt lågt, men med tanke på förra inlägget så kunde jag helt enkelt inte låta bli:

Konstigt?

Att det ska vara så förbannade svårt för rabatten här utanför mitt fönster att rensa sig själv?

Jag vet inte hur många gånger jag bett om det, men det händer liksom inget? Ska jag få lov att hota med ogräs-gift-medel? Ja, tamejfan ska den inte få sig en omgång. Den är ju grön men inte på samma organiserade vis som hos grannarna. De har dessutom växter i sin som inte liknar mina alls, med blommor i olika färger och sånt. Jag provade vattna den med öl för några veckor sen, men den verkar jävligt otacksam och kräsen. Maskrosor är väl inte så tokigt väl? Är det ett ogräs? För det finns en hel hög med dem på hörnan...

Alltså jag har problem med det där...det bor så mycket skumma kryp i en rabatt och varje gång jag träffar på ett nytt måste jag sätta mig, ta en cigg och lugna nerverna efter ett ramaskri som säkert hörts till Rättvik. Därför är det inte bra, det kommer skicka mig mot en för tidig död det här med rabattrensning. Jag har ju hört att varje cigarett kortar livet med några minuter. Dessutom så vet jag att dom som bodde här förut inte var riktigt kloka i planeten. Jag vågar därmed inte gräva för djupt (så djupt som man måste gräva för att komma åt rötterna) vem vet vad man hittar på? Där kanske grannens katt ligger som försvann alldeles innan jag flyttade in i en stel äcklig skräckfilms-pose, eller än värre, någons farbror? Jag tycker det är lite läbbigt, så jag tänker nog ge blanka fan i det.


Sådär, har jag kommit på nog med undanflykter nu? Daniel har erbjudit sig faktiskt att rensa min rabatt mot några öl bara, jag ska nog slå en pling till honom snart.

Mamma, varför fick jag bruna fingrar? Och alla andra möjliga åkommor som ingen annan i släkten har? Vem är egentligen min pappa? Jag gissar på Billy Bob Thornton eller liknande. Persbrandt kanske, nåt galet freak är det iaf, inte den där fromme potatisodlaren från Piteå...det stämmer inte riktigt.

/Hälsningar från bruden som dödar garderobsblommor till och med.

Daniel, the rabattrensingmäään:


Lördagskvällen

Var väldigt kul! Jag är väldigt bra på GH och Singstar med lite alkohol i blodet, så det så! Studsmattan provade jag efter en flaska vin och det är inte att rekomendera. Och när alkoholen sen sinar då funkar tydligen starkvinsglögg..huuuhh..

Det var trångt på krogen, jag såg inte mina egna fötter och förmodligen berodde det på att någon stod på dem. En mosad tånagel kom jag iallafall hem med, alltid något!

Faktum är att jag sov hos fotbollspappan efter en improviserad efterfest som tvärdog när jag 30 minuter senare slocknade på soffan. På soffan, jaaaoo det är sant, men det trodde nog inte hans grannar när jag spatserade till parkeringen tvärs över radhusinnergården igår förmiddags..Guldglittriga pumps, lila leggings, svart partyklänning och en frisyr som liknade Marge Simpsons. Väry schnögg.

Fotbollspappan: Ehh...ok, men jag väntar ju tjejbesök här om någon timme...kan du inte gå igenom skogen till parkeringen? Detta sa han medans han synade mig uppifrån och ned i hallen. Klädseln var ju skitsnygg en lördagskväll i skymningen men inte lika tilltalande en söndagsmorgon. Särskilt inte med mascara ner till mungiporna, hahaha..

Tack, tack. Det värmde..Nä, jag klev ut i solen och bländade hela grannskapet i all min prakt. Det första som trampar upp på en trehjuling bredvid mig är en snorig 3 åring. "Hej, vad heter du? Var ska du? Vad har du gjort?" Det lilla monstrets pappa stod ett par meter bort och log förnöjt. Min gissning är att han var snabb att knacka på dörren efter att jag nått parkeringen.

Raggningen på krogen då? Mjaaa..alltså, jag var kass det erkänner jag och korleken fick inte plats i lilla väskan. Jag hade fullt sjå att hålla reda på vänner och bekanta och armbåga mig fram och tillbaka mellan baren och toaletten. Som vanligt behöver man ju som tjej inte lägga särskilt mycket energi på det där med raggning. Erbjudandena haglade ändå. Det bästa var när jag spanat in absolut snyggaste hunken på hela stället. Någonstans i vimlet får han tag i min handled och frågar: Hej tjejen, hur gammal är du? Jag svarade: Jag är 28 sötnos, så jag är nog för gammal för dig. Sen moonwalkade jag mig därifrån och lämnade honom ståendes. WHY? Varför gör jag så, när jag väl får chansen gratis? Jag är en dåre...I know.

Nä, jag är ledsen att göra er lätt besvikna, jag hade inte räknat med trängseln och allt annat, (fyllan?) så jag lovar att bättra mig och köra en raggningsreplik runda en annan helg. Kom gärna med tips, jag lovar att jag ska testa, men gå hem med någon gör jag aldrig så förvänta er inget snaskigt. Jag är för pryd för det. Ehrm..sant faktiskt.

Lördagens fynd: En clownnäsa. Den finns med på några foton och jag lovar att lägga upp ett här så snart jag fått tag i det.

Bye.

PS Nästa helg ska jag till Gävle och leva loppan. Får skärpa till mig till den helgen, där är man ju anonym iallafall och skulle kunna hitta på vad som helst. Har ju hela nio mil hem, hallelujah! DS


No Comments...

Ordet huvudvärk har fått en helt ny innebörd.
NU: kl 10.31 den 24/5-2008

Loppis, stan, bolaget, sola, göra mig själv fett snygg inför kvällen.

Supa mig ännu snyggare och supa alla andra snyggare.

Preppa kortleken, skriva numret på WHITE SUGAR "rören"

Vi höres. PÖSS!

Lördagens raggningsknep

Very special secret information for you my friends:

Jag tar med en kortlek på krogen, slänger upp den i ansiktet på en hunk å bara enkelt frågar:

-Eeeyyy, fan, skaru mä in på toan o spela klädpoker?

Måste ju funka? Killar e ju tokiga i poker just nu. En idé som den här, som nästan golvar en själv, just medans man dammsuger kan inte vara annat än fantastisk!

Jag ska testa, jag återkommer med resultat.
If I survive...

Dementi

(Eller vad det heter)

Vill härmed tillkännage att jag ångrar mig enormt.

Inlägget "Veckans Idiot" borde aldrig ha publicerats.

Felet var såklart inte mitt. Det borde jag förstått på en gång, eftersom jag aldrig har fel.

Men ibland tänker man inte riktigt klart, så är det bara. Jag ber om ursäkt till mig själv.

Förlåt Emelie

(Borde rådslagit med Jesus innan det inlägget, men alltid lär man sig nåt.)

Ja, klicka på Jesus:et där ovan

Men vems fel är det?

Ringer fabriken i halvpanik och efterlyser en leverans från chefen:


Jag: Men guuud, det ska monteras på fredag! Var är pallen?

Chefen: Ja, alltså...vi har en tysk i fabriken här.

Jag: En tysk??

Chefen: Ja.

Jag: Jaha?

Chefen: Jag ska se vad jag kan göra.

Jag: Eh...

Chefen: Hej då.


Så vadå? Dom har en tysk i fabriken. Vem fan e han, har han tummen mitt i handen och är han helt väck i kolan eller bara helt jobbtrött? Är han viktig överhuvudtaget? Svaren lär utebli för nu svarar han inte. Min gissning är att tysken gått lös på hela inredningen därnere och klippt telefonlinjen.


Resten av dagen har vi i alla fall skyllt på tysken. Det är skönt att ha någon och skylla på. Verkligen. När kunderna ringer säger vi bara: Vi har en tysk i fabriken så tyvärr kan vi inte svara på dina frågor just nu.


Blir jobbigt när tysken reser hem. Då får vi ta vårt ansvar igen, allihop. Suck.

It´s nicht meine Störung. Ich verschüttete nicht das Getränk in ihrem Schoss. Ich wollte nur den Chef heute bumsen!

Jag vette fan vad det där blev, ni som kan tyska, blev det rätt tror ni? Översätt gärna åt mig.

HÄHÄ.


PEACE & LOVE 2008!

Jag har en biljett! I´m happy as hell!


Ni kommer väl? Köp en biljett snabbare än kvickt innan de tar slut.

Jag har öppet hus torsdag till söndag, 2 soffor en dubbelsäng en loftsäng och ett badkar att sova i samt 78 kvm golvyta.

Grillen är öppen, vi ska leva på korv med bröd, nudlar och sprit!

And some löve såklart.


Vill ni se vilka band som spelar, klicka här. Biljetten kan tyckas lite dyr för 3 dagars minnesförlust men jävlar så skoj vi ska ha under tiden! Kom igen nu, tveka INTE! Det är närmast en order från mig till både vänner och bloggvänner.


Här nedan ser ni förresten en typ av "visitkort" jag fixat lagom till sommaren. Dom är gratis! Så länge man köper en kaffe så kan man pula hela fickan full. Jag skriver bara mitt telefonnummer under WHITE SUGAR-texten, så är saken biff sen!

Väl mött partyprissar!


Konsten att välta sig själv

Tala inte i mobiltelefon samtidigt som du ska gå på toaletten!

Jag har nyss testat och vad hände?

Det blev någon form av övervikt och jag trillade av åt vänster. Med byxorna nere.

Så ni vet, om ni vill ANTECKNA menar jag.

Dagens bön:

Käre gud hjälp mig med min semester.

 Jag har ungefär sjuhundrasjuttiosjutusenmiljonersmiljarders saker jag vill och ska göra på 3 veckor.

Jag vet att det skulle vara hett nyhetsstoff att "gå in i väggen" på semestern. Men snälla?

Må jag överleva utan sömn.

Amen.


Pungdjursjakt

Urklipp från artikel i Expressen: 

"Sedan utbrottet har de vilda pungdjuren minskat med upp till 60 procent. För att rädda arten från att dö ut har regeringen också planer på att hålla ett bestånd av friska pungdjur i fångenskap, till exempel  i naturreservat och på djurparker."


Nu är det ju inte karlar Expressen menar i artikeln, men det var väldigt svårt att hålla sig för skratt när jag läste ovanstående.


Det skulle ju kunna bli verklighet? Tänk om vi singeltjejer slutligen får skaffa jaktlicens och "ragga" i naturreservat? På med vandrarkängor, fjällräven jacka och ryggsäck. Borta är glitter och glamourkläder samt goda drinkar. Istället slår man upp ett tält i ett naturreservat och kokar kärleksbrygder över öppen eld.


Samtal mellan 2 singelkvinnor någon gång i framtiden:


-Halloj, vad ska du göra på semestern?


-Tjaaa..jag ska åka runt på Sveriges djurparker och leta mig en karl. Har köpt klippkort på Skansen i sommar och tar en sväng förbi Parken Zoo på vägen hem. Har hört att de har riktiga män där i år.  Jag vann en tävling i kvällspressen när de valde ett av mina förslag i en namntävling på en riktigt het hunk som de fångade in i höstas. Han irrade visst runt i Pajala. Vinsten var en gratis natt med "gulleponken", det ska bli skoj! Själv då?


-Jo ungefär samma här. De har öppnat ett naturreservat där de håller singelmän som blivit utsläppta av kvinnor lagom till sommaren. Ungefär som sommarkatter fast tvärsom. Det är hemskt hur vissa kvinnor beter sig. Stackarna har ju ingen aning om hur de ska överleva efter att de blivit ompysslade och matade en hel vinter.


- Ja, det är verkligen hemskt..


- Mmm visst är det?
Nä, om man skulle ta och skaffa sig jaktlicens innan väntetiden på det blir för lång?


Dagens ungar

Det här med mobiltelefon.

Jag har ju gett Hampus en för att han och jag ska ha lätt att nå varandra när han är ute och cyklar eller spelar fotboll. Den har varit perfekt till ändamålet.

Jag och lillungen har en intern tävling, det går ut på att så fort man ser en gul bil, ja då skriker man just GUL BIIIIL!!! Och får poäng givetvis.

Nyss ringde telefonen, jag ser att det är Hampus och svarar.

Jag: Jaa, det är mamma
Hampus: GUL BIIIIL!! DEN ÄR HÄR NERE I HÖRNET PÅ GATAN! HAHAHAHA

Klick.

Vafan. Jag står helt handfallen i köket och tittar ut. Det där är väl fusk?

Eller så ska jag ta min egen mobil och ta en promenad till akuten. Där finns det en jäkla massa gula bilar, så får vi se vem som skrattar högst sen. Skitunge.

Länketilänketilänk!

Ja, det är svårt när man är som ett frågetecken tekniskt sett. Jag skulle kunna ha en dumstrut på jobbet dagligen. Jag är en sån som blir hysterisk och dunkar musen i bordet (jag vet vad du tänker...) och illvrålar när det inte går som det ska med datorn på en gång liksom.

Kenny sitter alltid mittemot och säger: Nä, luuuugn Empa, luuuugn. Du vet att det hjälper inte om d..(sen duckar han för musen som kommer flygande) - (yepp, jag vet vad du tänker, sluta med det, ditt snusk)

Sen reser han sig upp och kommer runt bordet och så tar han fram sitt magiska finger och bara duttar på tangentbordet. Oftast bara en gång...han trycker rätt direkt! Han är ett tekniskt mirakel den mannen!

Jag måste alltid trycka sju gånger på faxen.
Kenny trycker en gång.
Jag trycker hundrafemtielva gånger på rätt knapp i Excel och ändå händer inget.
Kenny trycker en gång.

Hursomhelst. Det jag ville komma till är att jag numera kan länka! Snart så ska jag länka in en och en annan här, lite hit och dit. Nu kan jag länka som den här killen gör mest hela tiden till exempel. Jag har också lagt in den här puman i listan bredvid.

Jag är ett proffs! Snart ska jag designa min egen blogg också, det kommer nog ske någongång runt 2012, då har jag nog fått kläm på det mesta. Kanske jag kan peta in en liten jordgubbe i högra hörnet och färga bakgrunden med rosa snaps-drickande pingviner? Det är ungefär så jag vill ha det. Då ska jag börja ha små tävlingar i min blogg och modeutvik. Jahalllaaaa noot.

Kenneth förresten! Har du inte ätit upp dina läskiga kina-snacks innan kl 09.00 imorgon bitti så ska jag stampa på påsen och skicka den till Taiwan. Fy fan. Det har luktat sura popcorn i 8 timmar på kontoret, jag står inte ut med en dag till.

I KILL YOU! Som Achmed skulle sagt.

Pöss go´ vänner.


Schwamp..huja..

Det är inte kul att umgås med en syster som har svamp.


Jag tror hon har kliat sig med hjälp av allt jag äger och har och man kan säga att ordet "olla något" har fått en ny innebörd.


Det här fick jag just på msn från min kära syster:


- jag skulle vilja gå ut i naturen, klättra upp i ett träd och bara sitta där alldeles ensam och gnugga
tills jag når
rötterna!

- Din stol hemma som jag satt på måste anticimex komma och förstöra med en bomb.


- Just det, soffan också...


Ni är välkomna hem till mig på megafest den 24/5 förresten. Om ni törs.

Det är fan helt sjukt....

Till och med jag kollar på hockey!

Det är helt galet, med tanke på hur mycket skydd och lite tänder de har.


För övrigt var det dålig respons på inlägget nedan.
Nu efterlyser jag istället en "stand in" för mitt tandläkarbesök imorgon. Det spelar ingen roll hur du ser ut, men du ska helst ha ett svårtillgängligt hål i en svårtillgänglig visdomstand.

Tack på förhand.

I Need A Man!!

Idag behöver jag en för att få lite hjälp med det här:


1.En överdos av pengar

2.Tvätta bilen
3.Tanka bilen
4.Laga bilen
5.Rensa avlopp
6.Städa

7.Roa min son

8.Rensa rabatten
9.Plantera blommor i rabatten

10.Fantasi till dagens middag
11.Laga dagens middag

12.Diska

13.Massage
14.Ompyssling

15.Och slutligen lite hångel
Känner du någon frivillig själ som har lust att arbeta lite en söndag, under tiden jag ligger i soffan och kollar på? Eller om jag bara kunde få nummer 1 på listan, så jag kan åka till Kupolen och shoppa lite. Nummer 15 kan ses som betalning för övriga tjänster. (?!)


Jag är självständig normalt sett. Bara inte på söndagar, suck...

Nä, nu ska jag lägga ut lite onödigt skit på Tradera till försäljning. Sig själv kanske? Men man får inte sälja djur eller döda ting på Tradera har jag hört...


Jag är snyggast idag

Av fyllon och barn får man höra sanningen, eller?

Imorse: Jag kikar in på datorn och bloggen innan jag sticker till jobbet. Över axeln hänger en nyfiken 8-åring.


Hampus: Va? Är det där du?

Jag: Jaa..

Hampus: Heter du sådär? Lena Emelie Marie?

Jag: Jajemän!

Hampus: Vad söt du är på bilden!

Jag: Oj, tack! Det var gulligt sagt av dig.

Hampus: Du ser ut som du är 19 år!

Jag: Jaha, hoppsan, tycker du det?


Hahahahahaha, ja jävlar ja...Undrar om inte lillungen förtjänat en megaglass med extra allt utan trug.


Ca 5 timmar senare bakom kassan på ett Systembolag någonstans i mellersta Sverige står jag och kränger alkohol. Ett gäng killar är inne i butiken, de verkar ha svensexa för det ser inte kloka ut och några är mindre nyktra.


Fyllo: Häj! Dä ä jag som ä Snygg-Jocke!

Jag: Jaha, vad intressant..

Fyllo: Fi faan va snygg du ä!

Jag: Jaha....hrmm..

Fyllo: Snälla, kan jag få köpa en Sambucca, bara en snäääälla? (Här hänger han över kassabandet och ser ut som en ledsen hundvalp.)

Jag: Grrrr.....

Och detta frågar han efter att ha tappat en hel kartong med flasköl, 10 minuter innan stängning samt redan fått en tillsägelse att gå ut. Stupido...

Någonstans inom mig inbillar jag mig att det min son sa INTE var jävigt och att fyllot verkligen MENADE  vad han sa och att det inte var fjäsk..Snälla, ja så var det väl?


Jag o Sunesötnos kelar ikväll...

So Keep Away! Beware of The Dog! Or else he will..he will..he will, njao? Spöa dig? Antagligen har du redan svimmat av Sunes look. Han har ett ansikte bara en tik kan älska.


Kvällsgodis?


Antingen så kan killar numera köpa det på påse.
Eller så kan de chansa ikväll och  vakna bredvid en imorgon.
Vilket alternativ de än väljer, så hade vi så satans skoj åt det här att vi nästan blev utkastade från DollarStore nyss.


Mohahaha, trevlig helg!

Amaranth

Even an angel can end up falling..

Ja, vad säger man?

Det skulle kunna bli en jädra massa fjädrar yrandes efter ett sånt fall.


Tur att jag redan har plockat mina i ren frustration....


Jahapp..

Det ska verkligen snöa imorgon.

Jag tar härmed 50 snabba sms-lån och vill ni mig nåt så är jag på Maldiverna.

Stannar 1 månad och sen "sol och vårar" jag mig hem med nåt stackars rikt meddelålders pucko som tror att jag älskar honom.

If you wonder...


Heaven & Hell

Imorse när jag stod i duschen, efter att ha snoozat så länge att jag inte hann tvätta ur schampot innan balsamet åkte i, innan jag hann stänga av vattnet före jag slet åt mig handduken osv...Så insåg jag:

Jag har löst livets stora gåta. Det slog mig precis när jag klev i badkaret i sån hast att jag höll på att volta och slå ihjäl mig på nyuppluckrade tvålrester.

Vi har alla redan levt ett liv och dött en gång.

Det här vi lever i nu kallas för helvetet.

Så måste det vara, jag hittar ingen annan förklaring till varför så många lider i denna värld. Om vi senare hamnar i himlen återstår att se. Det hänger nog på vad vi alla är beredda att göra och ge av våra egna liv till de som har det svårt. Glidarna i samhället som vi ser titt som tätt, det är de som aldrig varit här förr. De människor som kör över andra, som ofta gör fel och som aldrig rättar till sina misstag eller ber om förlåtelse, de får leva här, om och om igen. Jag gissar att man har ungefär 10 livstider på sig innan man till slut hamnar i skärselden. Jag är inne på min andra och sista vända tror jag. Jag har förstått andra människors värde, men framför allt, jag har förstått mitt eget.


De som inte har någon aning, de som trampar på andra och som tror sig ha rätten att göra det, har skaffat sig klippkort i helvetet. Grattis till Er! Efter 10:e gången får de leva för evigt som en hamburgare i grillen på Burger King.


Hädanefter lever jag mitt liv som jag vill utan att låta mig påverkas negativt. Varje motgång gör mig starkare och jag ska dela med mig av den styrkan till andra som inte funnit den ännu. HA!


Bratsen, ja de lever på sista refrängen. Dom har fattat 0.

George W Bush lever sin första, men vi vet ju alla var han kommer hamna till slut. På grillen.


Samma gäller för mina grannar. (Det är ju nu jag borde hjälpa till...men man får hoppa över nån va?)


Ja, det är i alla fall min teori och jag vet att jag har rätt. För det har jag alltid.


Dagens konstigaste tips:

Vi 3 sitter här och funderar redan på dagens lunch. Surfar igenom lunchtipsen och Mr Steele hittar detta:


Biff Greta MED Oxfilé.


Hur tänkte de där? Först en biff, sen Greta ovanpå och till slut toppas det hela av oxfilé?


Låter sådär gott, men fan, vi chansar! Någon gång ska vara den första att se Greta ligga på en biff med oxfilé. Nä, krogen heter inte Chat Noir och jag är inte lesbisk, så jag petar nog bort Greta och kör på "biffen" bara. "Mana, mana"


Han kan liksom lira gura den här mannen, så den här kör vi luftgitarr till just nu:Maj inglisschh is väry godd

Det är ju inte så ofta man får chans att öva på sin engelska så samtalet mellan kund och mig lät ungefär så här idag:

(MED reservation för sjuttioelva felstavningar)


- Hello Emelie, do you speak english?


- Öhh..uuhmmm, well ...yes. (sväljer hårt och känner mig väldigt missnöjd redan här)

- I sent you a e-mail in about 1,5 week ago, and I´ve haven't heard from you at all since then..

-ehh weeell..ahhaaa (stirrar hysteriskt på Kenny mitt emot som bara ser fördjävla nöjd ut.)


-So I wonder, can I send it to you instead?


- Men jäss! abbsolutläj! That´s a very jättebra idea!


- What´s your adress then?


-Ehh..it´s uhmm..(här kliar jag mig i huvudet och går igenom de 5 adresser jag har, för att välja den enklaste.. ) you can send it to "iii käääj at fonstergruppen punkt äss ejj"

Ringer det en spanjor så kommer jag passa på det samtalet


Förövrigt väntar jag ännu på killens mejl...


Vemodighet vs Livsnjutning

Jag har gjort det. Jag har sagt upp mig från mitt andra jobb igår.

Det känns lite skumt att jag inte ska kränga sprit mer när maj månad är slut. Det har jag ju gjort i 7 år snart även om det blivit väldigt lite det sista året. Men det är klart, Systembolaget kommer alltid att ha en varm plats i mitt hjärta. Tolka det hur ni vill. En epok har gått i graven och det känns vemodigt men samtidigt väldigt befriande. Äntligen kommer jag ha mer än 2 sovmornar i månaden, det kommer bli hela 4! Bara det är fantastiskt.


En 5 åring kan vara brutalt ärlig. Det fick min förra kollega på bolaget, Linda, erfara. När bruna byxor var arbetsmunderingen så kikade en liten tjej fram bakom en hylla där hon slängde upp flaskor i en rasande fart och sa: "Du ser ut som en bajskorv, tihii". Jag tror Linda var den som var lyckligast när färgen på byxorna strax därefter byttes till beiga...


Nu kommer jag dock förhoppningsvis aldrig mer bli knivhotad och halvt mördad i kassan, eller få flaskor slängda efter mig för att en A-lagare inte tycker samma som jag. Jag kommer slippa den nyblivna 20-åringens förnärmade blick, när jag frågar efter leg. Men jag kommer sakna tillfredsställelsen i att förklara för densamme att han gärna kan hålla upp den där plastbrickan tills han fyller 30 år minst och sluta larva sig. Jag slipper även pinsamheten i att fråga en 40-åring med keps om åldern.. Men oj vad jag kommer sakna spaningen på minderåriga, på snattare och alla andra knäppa händelser som kan inträffa. Jag kommer aldrig mer välta öl-stuvar på lagret eller hela pallar för den delen. (Chefen kan pusta ut nu och dagsverken kan höjas)


Lasse, en annan kollega drämde till med detta när han hade en ung engelsman i kassan:

"Can you please show me your leg?" Fan, vi har garvat oss halvt fördärvade av det där. Ni kan ju gissa killens min...Crazy swedish people liksom..


Så jepp, lite extra vemodigt känns det, mitt i all övrig bedrövelse.


Jag vill visa att det finns livsnjutare i min närhet också. Jag tror att dessa två grabbar kommer besegra mitt nedstämda sinne innan dagen är slut.


Pysen och Atlas (-även kallad kartan), är våra kontorskungar!
Obegripligheter från Ingvar.

Som bekant skruvas det möbler utav bara helsike här på kontoret. Lite pö om pö eftersom ingen kapat telefonlinjerna ännu så vi får arbeta med vårt viktiga projekt ostört.


Numera är det jag som håller i insektsnyckeln eftersom jag önskar stabilitet utan dess like i våra möbler. Jag har faktiskt fått ihop en liten lådhurts vid namn JONAS alldeles själv. (Applåder till mig som en gång skruvat ihop ett helt vitrinskåp ifrån IKEA och sedan fick skruva isär hela skiten igen eftersom jag vänt en bitjävel åt fel håll. Bitterhet? Inte här inte...)


Hursomhelst, det följer med en sån där välutformad skruva-ihop-anvisning för varje möbel som bekant.


Och med den här fick vi problem, stopp i produktion skulle man kunna kalla det.

Den ni ser här hade vi svårt att tyda. Faktum är att det tog oss en hel dag att förstå första sidan.


Bild ett: Inget av detta kunde vi hitta i påsen. Istället fick vi samla och skramla hemifrån.


Bild två: Bär för guds skull inte själv, då får man ett surmulet ansiktsuttryck, samt att man får sådan bakåtvikt att man riskerar att gå av på mitten eller i värsta fall ramla med hela mockafjongen över sig. Ta med en vän. Tyvärr är ingen av oss varken skallig, krullhårig eller vänner så vi letar ännu personer som passar in på bilden och som kan bära skiten åt oss.


Bild 3: Låt inte den skallige mannen skruva ensam utan matta som skyddar. Går det sönder blir han väldigt zickzackig i käften.


Bild 4: Om den skallige mannen inte förstår, vilket han förmodligen inte gör, måste vi ge honom en ledig telefon. DET kan bli ett jättestort problem, men när vi väl löst det så ska han få använda linjen.


När vi kom till sista rutan förstod vi vad den skallige mannen måste heta. Nämligen Linus på Linjen.

Så se detta lite som en kontaktannons så vi kan få ihop dessa 2 karlar. Glöm inte att den skallige måste heta Linus. Den krullige försvann efter ruta 2 så vi vet ännu inte hur viktig han är i sammanhanget. Att Linus ska skruva bokhyllor så det står härliga till, det är i alla fall uträknat.


Det går bra att ringa på: 020-150160. Tack på förhand.


Kan inte låta bliiiii!

Vet att jag inte skulle, men fan, jag måste dela med mig!

ÄNTLIGEN blåste jag sega gubben i kassan på Hemköp! Jag har väntat i en evighet på att få hämnas och ikväll hände det! Många är gångerna när han stått med underläppen hängandes ned i kassalådan och räknat i slowmotion vilken växel jag ska ha tillbaka trots att det står på skärmen. Då har jag haft lust att rycka av honom brillorna, ta upp en flaska fönsterputs ur bakfickan som jag noga planerat stoppat där och bara putsa dom flottiga brillorna till oigenkännlighet mitt framför snoken på honom. Jag har också funderat på att ta med en kulram, den skulle jag demonstrativt vecklat upp framför kassan och så skulle vi kört multipluttifikationstabellen ihop tills han kunde räkna att 5-4=1 osv. 
 
Men idag:

1. Han missade gurkan. Minst 10 spänn.

2. Tomaterna (3 st) kostade enligt kvittot 7 öre. SJU ÖRE! Dä ä billigt dä.

Hur kan man missa när det handlade om 5 varor? Jo, han är zeeenil-dement-alzheimers-light-påverkad.

Segot him self gick på en dubbelnit. Ja ok, det var inte jaaaag personligen som lurade honom. Han lurade sig själv kan man säga. Och fast han nog är oventandes om det så bubblar det i mig just nu av vetskapen. Egentligen blåste jag hela Hemköp, det var på tiden, de dyra djävlarna.

Nu handlar det inte alls om pengarna. Bara det att känslan var så strålande ljuv en dag som denna så att jag gick direkt till Lidl bredvid och köpte gottis för pengarna som jag räknade ut att han missade.

En gång freakade jag ut på Hemköp. När jag väl nästan var framme och det återigen körde ihop sig för honom, då tog jag korgen och skickade den förbi kön, ända bort till godishyllan i ren frustration. Det är ca 8 meter bort. Jag lät höra ett avgrundsvrål och så stegade jag rak i ryggen ut till bilen. När jag sitter i bilen slår det mig. Helvete! Plånboken ligger kvar i korgen..Smygandes bland hyllorna tog jag mig fram till korgen skapligt obemärkt, snappade upp plånkan och rusade ut. Det är sant. Jag handlade inte där på 1 månad minst efter det.

Så, nu har jag dissat gubben och mig själv. Diplomatisk som man är.

Veckans idiot

Tydligen har jag ställt till det igen för både mig själv och andra. Framför allt NÅGON annan.


Inte för inte som man kallas för Emelie Klantäng bland vänner och bekanta.


Nu ska jag även kalla mig själv:


Rikspucko (fast rätt koncentrerat till Dalarna)

Idiot (en av många, men liiite värre ställt här än hos alla andra just nu)

Flängskåp ( x 7)

Tattare (?)

Ordskrivarförvrängaridiot (har just gnagt av mig högerhanden)

Dumhuvud (dum)

Häxa (ond)


Vill ni addera några passande namn till listan så går det bra att göra det som en kommentar här nedan. Jag tar inte illa upp jag lovar. I´ve heard it all before..


Samtidigt så loosade jag en jävla massa platser och sjönk på "populär-skalan" inne på Facebook också. Inte för att Facebook har engagerat min hjärna särskilt mycket på sistone, men detta talar ju sitt tydliga språk. Det började med Ansiktsboken och det föll med densamma. Bokbål någon?


Nu ska jag hålla min datakäft ett tag och inte låta vänsterhanden picka alls på tangenterna. Jag ska även slita ut hjärtat ur kroppen och ge det en fet omgång samt en lektion i vett och etikett.
 


 

Tack och hej


Securitas Direct, at your service!

Ni vet den där reklamen där en dam får hjälp av Securitas Direct när hon glömt strykjärnet på?


Att inte jag skaffat mig den tjänsten än!


Det skulle kunna fungera såhär:


I bilen på väg till jobbet kommer en reklamjingel som säger följande:


Emelie! Nu har du åkt ifrån datorn igen, men du behöver inte vända i rondellen i Borlänge, Securitas Direct har fixat så den kommer till dig högst 1 minut efter att du anlänt till kontoret.


Eller en annan situation, när jag är på väg till någon dejt i framtiden:


Emelie! Nu är du på väg att gå ett misstag igen, men var bara lugn! Securitas Direct fixade biffen, eller..vi hyrde in 2 polacker som fixade...(Det blev billigare).


Eller:


Emelie! Du tappade hela ditt liv någonstans runt -98, men var bara lugn! Securitas Direct kan plocka upp bitarna åt dig.


Eller så kan det också låta såhär efter en månads prenumeration på tjänsten:


Emelie! För guds skull, stanna där du är! Så vi slipper fler misstag och olyckor idag..Securitas Direct börjar bli trötta och utarbetade...


(Hade definitivt behövt hjälpen när jag glömde hunden utanför Konsum i Bjursås en gång.)


Men tänk, jag skulle kunna få vara "Hitta Nemo-Doris" utan större problem resten av mitt liv.Hallelujah!


Djup? Vem? Jag? Nä, uttråkad.

Idag är det exakt 63 dagar och 6 timmar sedan jag tryckte på knappen som skulle förändra flera människors liv.


Jag låter som Oklahoma-bombaren eller nåt. Men jag lovar, det är någonting helt annorlunda.


Allt detta tack vare en persons fantastiska leende. Det kan uträtta underverk, glöm inte det. För mig är detta leende fortfarande det mest otroliga jag någonsin sett.


Allt detta som sker får mig att undra vilka planer mitt eget öde har. Någonstans sker någonting som senare kommer leda till en förändring i mitt liv, liten eller stor. När det väl sker, ska det bli spännande att följa den "röda tråden" tillbaka till sitt ursprung. Egentligen när jag tänker efter så går det väl hand i hand dessa trådar. En hel evighet tillbaka. Nåja kanske ingen idé att spekulera vidare. Då hamnar vi nog ända tillbaka på apstadiet. Hmm..fascinerande tanke..

Men som jag skrivit tidigare; Det är ingen idé att planera och oroa sig inför framtiden, den lär ändå bjuda på massor av överraskningar man inte räknat med.


(Åh, herregud. Det här räknas väl inte till att vara djup va?)


Just another sunday. Without the sun.

Lagom att lyssna på när man tycker lite lätt synd om sig själv.
Precis som man får göra på söndagar när man är singel.

Enjoy.


Vet ni vad?

Mamma har den här på altanen som handdukstork efter bad på stranden.

Mamma söp ner mig mot min vilja ikväll.

Mamma äger inte den här längre, det gör jag.Man skulle kunna säga att jag insåg dess fulla potential.

Godnatt!

What a day!


Den har varit högst ansträngande, ungefär såhär:


På med biknin, ut i solstolen, in igen efter 10 minuter kolla brännan. Javisst! Kunde skönja en rand. LYCKA! Tillbaka ut igen..


Btw, grannen ni vet, som jag gnällt på tidigare? Han har plockat pluspoäng! Snygga polare hade han, så jag flyttade ut solstolen några meter. Tänkte blända dem på ett eller annat vis. Jag tror jag lyckades på ett vis för de drog strax därefter.


In igen, kolla brännan. WHAT! Fräknarna hopar sig ju äldre man blir tydligen. Jag inser att jag blir en sån där förtorkad bajsbrun skrynklig russinkärring som ser ut att tillbringa vintrarna på Mallorca när jag är pensionär.


Nu är det kväll och slut på solande. Jag har räknat fräknar och kom fram till 711 stycken, men det är nog exklusive moms, de flyter liksom ihop efter en stund.


Tänk va gott det vore med 1 stor iskall starköl eller 7. Men det blir det inte. Inte. Inte. Inte. Inte....

"Don´t worry about the future, there´s always surprises coming your way"


Äh, modebloggar lite ändå:

Idag har jag på mig en maskeraddräkt som ser ut som en stor banan. Man skulle nästan kunna kalla mig B1. Vem vill vara B2?


Till det har jag en magväska av storlek De Luxe, där har jag pulat ned en bergsprängare från 1987 som spelar Trasan och Banarne´s Banankontakt hela dagen. Den går på batterier så vi får väl se hur länge de räcker.


Shit...jag känner mig lite som Blondinbella. Jag tror jag kommer vara rätt lik henne idag också.


Det är så skönt i såna här kläder, jag känner mig så fri. När jag snubblar (för det gör jag ganska ofta på mig själv) så studsar man liksom upp igen utan smärta. Det är förvånansvärt bra, förstår inte att inte fler klantarselen använder sig av denna outfit.

Däremot kan jag tycka att stumpen/slutet på bananen som hänger mellan benen kan vara ivägen något. Jag förstår nu hur John Holmes kände sig under sin livstid. Kan inte varit enkelt alls...Men så fick han ju ligga, det får ju inte jag.


Håll i er, tänkte öppna mitt hjärta lite..

Ha  ha ha ha, ja eller hur? Det trodde ni va...dårar.


Min mamma gav mig ett ordspråk att ha på kylskåpet en gång för att hon tyckte det var så passande på mig.


"Jag vill så mycket som jag helst inte skulle vilja att jag ville"


•-          Hjalmar Söderberg
Det är min bittra sanning. Jag har 27 bollar i luften, men glömmer att jag bara har 2 händer och att jag inte ens kan jonglera.


Jag medger, jag är helt jävla super crazy fucked up i planeten. För jämnan. Så vill ni läsa något seriöst, sött, puttinuttigt, familjärt eller liknande? Sorry, då är det bara att trycka på det röda krysset i högra hörnet.


Förövrigt är jag ute bland de bloggar jag faktiskt läser dagligen, vilka inte är alltför många, och låter innehavaren veta att jag kikar in emellanåt. Eller..nja..jag har bara vågat mig på en ännu, men innan helgen är slut ska jag ha "vinkat" till dem alla. Har blivit medveten om det sedan jag själv givetvis undrar vilka som hälsar på här. Men känn inget tvång nu..nä...


Pöss på er!


Roliga toalettbesök!

Polackerna som renoverat vår nya kontorslokal har även gett sig på toaletten.

Pappers-handuks-torken har de satt uppochner.

Det är så kul! Vi funderar på hur det kommer bli när den är halvfull. Som en riktig björnfälla, jag som har smalast armar kommer att kunna tvätta händerna och torka mig längre än vad Mr Steele kommer göra. Kenny han får nog ge upp ungefär där mittemellan.

Men eftersom Mr Steele inte är den som ger upp i första taget, så har vi beställt en tigersåg från byggvaruhuset här bredvid. Den står utanför toaletten nu och bara väntar på dagen då han fastnat rejält. Helst en fredag säger jag bara. Då blir det: Hej då! Sup dig inte alltför full på toalettvattnet nu i helgen!

Det kommer bli så jävla ohygieniskt här, rör inte mitt tangentbord säger jag bara!

Jag vet vad ni tänker. Varför inte fylla på den bara, så det jämt finns papper i toppen? Varför inte VÄNDA på den? Jo, därför att det här är intern humor som jag delar med mig av till er och bland det roligaste vi skrattat åt på kontoret i veckan. Den ska fan sitta kvar!

Ha nu en skitkul helg!

Föraningar om gröna skyltar

Jag har ibland "mystiska" föraningar om saker. Till exempel kan jag, genom att se på mötande bilar, verkligen förstå att det är övningskörning på gång.


De ser nämligen alltid ut som riktiga muppar. Liiite mer närmare ratten än vanligt folk, liiiite mer raka i ryggen och jävligt mer osäkra i sina ansiktsuttryck. Den synen gör mig nervös. Kan de inte stänga ner hela Norrland och låta folk övningsköra där istället? (Skrev jag som själv är lappjävel till 50%.- det var ett skämt, häng mig inte)


Vill bara påpeka för allmänheten: Jag såg laid back ut under min korta period som övningskörare. Som ett riktigt rallyproffs från första gången och givetvis än idag.


Däremot hade jag en sådan här morgon för inte så länge sen:


Ser ett fartgupp komma emot mig på en rak väg utan korsningar. Jag sätter på höger blinkers en stund före. För säkerhets skull liksom. Ifall jag skulle få lust att "go bananas" och köra upp på trottoaren eller? Don´t ask..


 Kommer till slut till en korsning med rödljus. Där får jag äntligen blinka som jag ska, utan att bilen bakom undrar vad fan jag pysslar med. Bilen i filen bredvid glider saaaakta saaaakta framåt. Jag tror att min bil har fel på bromsarna och att MIN bil rullar bakåt, får panik och stampar på bromsen tills den är sprängfylld och det blir grönt. Kallsvettades rejält och trodde jag skulle rulla in i bilen bakom som förövrigt var en ny och blänkande "bi äm dabbelvju".


Behöver jag tillägga, ja, jag var bakis som fan. Kör INTE bil full och kör den inte heller i ett bakfullt tillstånd. Jag förstod den morgonen att det är minst lika illa.


Arbetsdagen den 8/5 avslutas såhär:


Mina 2 kära kollegor konverserar, här kommer en repris:


Kenny: Fan Kenneth om det blir riktigt varmt i sommar då kan vi se under kjolen på tjejerna som går förbi! (Kenny lägger huvudet på sned samtidigt som han häver ur sig detta. Fönstret till vårt kontor ligger i marknivå)


Kenneth:
Ja för fan! Vi kan sitta här och runka balle hela dagarna ostört! Eller...eh..Emelie?


Jag:
Ja Kenneth..?


Kenneth:
Vilka veckor hade du semester i sommar?


Saken är alltså att jag är ett störande kvinnligt och hämmande objekt för mina kollegor.


Tack, det värmer.


I nästa stund spatserar Mr Steele (Kenneth) in till TM-tjejernas rum och säger:


Hörrni! När de nya tjejerna kommer låser jag dörren och skjuter på en helvetes massa AC. Vi ska döpa det här rummet till "Stiff Nipples-room"


Tur för Kenneth att han inte anställt en tvättäkta feminist ännu. Jag kommer garva ihjäl mig den dagen han vräker ur sig nåt sånt där till fel anställd.


Mr Steele

Nu har Mac Gyver skruvat ihop bordet i köket. Faktum är att det känns förvånansvärt stabilt.

Det gör mig något oroad, med tanke på att stolarna inte känns lika säkra efter ett flertal testsittningar.

Jag kommer hålla mig en bit ifrån bordsskivan på nästa lunch. Risken är överhängande stor att man finner sig själv hängandes som en bäver i framtänderna när sitsen på stolen ger upp.


Testarsle

Idag kom våra nya möbler till kontoret från IKEA.


Min kära kollega Kenneth (även kallad mr Steele) skruvade med stor entusiasm ihop stolarna.


Sen ropade han: Öj! Empa! Kom hit, du får vara testarsel.

Jag ville gömma mig, dra nåt gammalt över mig, helst fly ut genom dörren, men han satt i vägen.


Kenneth skruvar... sådär.


När jag placerade min bakdel på sitsen med en sammanbiten min och ögonen ihopknipna , garvade han, pekade och sa:


"Du ska fan va glad att du inte är testarsle på termometerfabriken! Höhöhöhöhö"


Så, nu vet ni hur jag har det på dagarna.


De sju dödssynderna Emelie-Stajleee

?1.   Högmod. Ja för fasen, varje löning..Kung i baren, kung i klädbutiken, kung här och kung där..I ungefär 4 dagar innan insikten slår en hårt i ansiktet..Eller som oftast ett kontoutdrag.(Som jag förövrigt sällan vågar ta, förrän jag känner stor oro i en kö när jag har en känsla av att budgeten är knäckt och spräckt) Högmod förknippas även med påfåglar. Det är sant, jag ser verkligen ut som en sprättstjärt när jag sprättar mina pengar till höger och vänster.


?2.   Girighet. Skulle kunna hänvisa till svaret ovan. Men det finns en mörkare girighet i mig också. Jag vet helt säkert inte vad det är, jag klurar ännu...Återkommer.?3.   Vällust. Oh yes, nästintill always. Ni vet vad jag syftar på =) No details for you my friends..


?4.   Avund. Händer ibland. Idag var jag så avundsjuk på killen jag såg köra budbil att jag knäckte ciggen i ren frustration. Jag vill också ha något så "enkelt" jobb med "frihet", men det är för tungt för mig. Skulle behöva värva en liten godbit med schyssta muskler som följde med mig dagligen, helst i bar överkropp. Tyvärr skulle jag nog omgående köra av vägen när jag slinter på ratten som är indränkt i dreggel.?5.   Frosseri. Vem? Jag? Nähääää...Ok, god mat, godis, musik, skvaller ibland, (men jag är i alla fall ärlig som törs medge det) Man kan frossa i det mesta. Good or bad. Mitt är mest good.


?6.   Vrede . Bakom ratten växer hornen, det är där jag får ut mina aggressioner. Som när "Göte Gubbsson" med skärmkeps vibrerar runt på gatorna i krypfart. Småilsk är man ju oftare snarare än rejält vredgad. Till exempel när kön växer sig lång på ICA. Kassörskorna står bakom glassdisken och sneglar på oss utslitna stackare som vill vidare hem efter jobbet och snackar goja istället för att göra sitt jobb.?7.   Lättja. I en mycket stor omfattning. Särskilt de veckor jag är ensam hemma. Lat som fasen är jag, likgiltig över en hel del och passiv så in i.... Inget utöver det viktigaste utförs, som tandborstning typ. Sen när Hampan kommer hem förvandlas jag, som en Mrs Jekyll och dr Hyde. UTAN dåligt samvete "lättjar" jag mig. Det är min lyx i vardagen. (I alla fall när punkt dödssynd nr 1 är överstökad)


That´s all, lika jävla mänsklig som vem som helst. //No Saint.

Where did all the good people go...
Hur står det till med det svenska rättsväsendet egentligen?

Frågan ovan är väl varken ny eller unik, jag vet.

Först sänktes domarna i Riccardo målet till 1 år.

Sedan har vi "Rödeby-pappan". Han blev helt frikänd idag OCH fick tillbaka sitt hagelgevär.


??????

Jag tycker det är så jävla galet och jag blir fan svinförbannad!

Inte så man smäller med hängslena direkt. (Eller bh-banden i mitt fall)

Dagens käftsmäll:

Det finns ju miljarders glassorter. Jag för min del gillar inte smaken Pecannöt. Jag håller mig till melon, blåbär, vanilj, jordgubbe och enkla varianter samt mjukglass. Däremot har jag ju ofta beställt glass till andra. De som gillar pecannöt till exempel.


Häromdagen fick jag reda på hur man verkligen uttalar det. Pecaaaaannöt. Vet ni vad jag i alla år har sagt?


"Hej, jag vill ha en strut med pekka-nöt."


Ja, garva på ni. Verkligen kul! Jag skämdes som fan när jag blev upplyst om mitt felsägande eftersom hur många som helst genom årens lopp måste ha skrattat läppen av sig bakom min rygg. Ungefär som att alltid ha tröjan instoppad i trosorna efter toalettbesök, eller ett toapapper som sitter fast under skon från det att man är 8 år tills nu. Jag har ju även strosat runt en helkväll på Harrys med rea-lappen på nya linnet hängandes en bit ned på ryggen. Att det skulle behöva ta 4 timmar innan en vänlig själ ville påpeka detta? Själv stampar jag av brudarna toalettpapper på löpande band från skorna utanför och runt krogtoaletter jämt. Hur full jag än är.


Jag har lite andra problem också med uttal, det här:


Babyolja för mig blir det ALLTID babyojla. Jag kan verkligen inte säga på annat vis annat än i slow motion.


Fallskärm
blir Falmskärm i snabba konversationer.


Häftstift
har jag lärt mig säga ganska bra. Blev gärna häststift förr.Visste ni föresten att hannarna hos pingviner stannar hos ungarna i kylan, medans honorna är långt borta och äter sig feta?


Det är ju strålande! Om 1000 år kanske de nya rutinerna har nått människosläktet?


Får väl fan för det sistnämnda, men det skiter jag i.


Yeah! Det svänger katten!
Ifall ni undrar vilken låt i hela världen som absolut inte kan få mig att sitta still

This is it!

"Supersize me a la Falun"

Ingången bredvid vår på nya kontoret tillhör: DOLLAR STORE.


Det är ett rent helvete kan jag meddela, för gissa vad de säljer därinne? Jo, en väldans massa godis. Jag har alltid varit en godisråtta av stora mått, men det senaste året har jag faktiskt lyckats skärpa till mig ordentligt. Men därinne har de tyvärr hyllmeter av godis och allt säljs för en spottstyver, 2 för 10:- 3 för 20:- osv.


Kan någon skicka mig på en kurs i självbehärskning? Nu har jag för tredje arbetsdagen i rad, rusat in och roffat åt mig när sockernivån är på -100. Vem vill liksom käka ett äpple när det finns så mycket göttans där till fantastiska, ja, jag menar verkligen FANTASTISKA priser?!


Jag kan verkligen inte stå emot. Silvertejpa mig i stolen för gudars skull! Bind fast mitt headset runt halsen, så när jag tänker smita så får jag välja på att gå en långsam och plågsam död till mötes, eller snällt sitta kvar på min plats. Både och kanske?


Nästan än värre: MAX ligger ett stenkast upp också. Matlådor är man ju inte en hejare på att göra och när jag väl gör en, ja då glömmer jag den hemma. How convenient of me...


Så gott folk, var hittar ni mig på beachen i sommar? Jo, i vassen.


Dagens (värsta) nyheter:

1)
Gick upp ur sängen i morse. Somliga ska fan inte ha en väckarklocka.


2)
En fyraåring utanför Östersund blev attackerad och biten av en bäver. En bäver!! Pappan stod visst bredvid och filmade händelsen som skulle bli nästa släktmiddags höjdpunkt. Den attackerade senare pappan som försökte avstyra. Rätt åt honom, somliga ska fan inte ha barn!


"Titta älskling! En bäver! kom så får du klappa, bry dig inte om megahuggtänderna där fram. Han bits inte, han tycker säkert att det ska bli jättegosigt. Gå fram du, så står pappa här 2 meter bort och filmar." IDIOT. Alla vet väl att bävrar inte är att leka med. Eller? Är det bara jag som har bäverskräck?


3)
Pelle önskade att jag skulle skita på mig idag. Well, Pelle. Det gjorde jag nästan.

Jag har aldrig varit så nära att bli prejad in i ett mitträcke som idag. Tantfan måste glömt brillorna or the brain hemma, för hon rörde inte en min när jag visade mina allra fulaste gester och lutade mig med hela kroppen mot tutan. Jag skrek mej hes och sekunden efter behagar Meatloaf börja gasta på radion. Fronten till stereon var nära att åka ut genom vindrutan, men lugn folks den ligger i handskfacket, trygg och säker. Somliga ska fan inte ha körkort. Men det var väl i och för sig inga nyheter?

Nä, nu blir det till å "skjut sä å gräv ner sä"


Ny bekantskap

För er som inte haft äran att bekanta er med P Grön, så får ni här chansen. Jag tycker att han är otroligt grym på många sätt och vis. Jag hade även äran att få träffa honom i hans egen studio i Grycksbo för något år sedan och det var hur häftigt som helst! Den mannen har mycket innanför pannbenet kan jag säga och man skulle kunna föra vilda intressanta diskussioner tillsammans med honom länge. Här nedan ser ni iallafall min favoritmålning. Den är numer såld till någon lycklig rik männsika runt Medelhavet, men jag, jag har iallafall sett den en gång med egna ögon! I Love It!

Kolla gärna mer på: http://www.pgron.com/

image3

Jag hatar...

...inte mycket. Men mina grannar har just smugit sig in på 10-i-topp listan hos mig och

petade ner köttfärssås på pizza till en elfteplats. Frågan är hur högt de tänker klättra? Frågar ni mig så verkar de sikta på första plats innan sommaren är slut.


Det här är några teorier om vad som eventuellt sker ovan där:   

1)
Han onanerar varje kväll framför datorn. Jag kan förstå honom med tanke på alternativet...

När han gör det i sin datastol i fuskskinn från Rusta så knarrar den, samtidigt som fuskskinnet gnider
och gnyr mot tapeten. 1-2-1-2-1-2-1-2..Fatta den symfonin?2)
Båda två ligger på huk hela kvällarna och karvar små figurer ur parketten med varsin morakniv från helvetespjäxa. Antingen tänker de slå Nusnäs produktion av Dalahästar i år och bli miljonärer, eller så är det bara en sjuk hobby. Vem vet?3)
Han är undergiven.


Hon är dominant.


Tillsammans leker dom den där leken Pony-play, inspirerade av tv-programmet Outsiders som visade denna sjuka sexuella lek för en tid sedan. Dom leker alltså häst och han krafsar med sina "hovar" i golvet av ren upphetsning ungefär 2-3 timmar varje kväll.....


Min sjuka hjärna säger mig att något verkligen perverst försiggår. Kanske för att jag vill att det ska vara en sån förklaring och inget så enkelt som att deras hund kutar runt med ett avgnagt ben från ett uppspolat lik från Tisken som ...äh nu rusa fantasin iväg igen. Har ni någon teori? Jag vet att jag har ett antal vänner med sjukare hjärnor än jag som kommer läsa detta. Ge mig ett förslag. Jag ska ha en omröstning bland alla grannar i trappen till hösten.


Första pris blir en LSD-tripp till Jukkasjärvi.


SUPERGIRL


Fotbollsmorsan upplever

Okej, jag har genomlidit min första fotbollsmatch idag. Inte så jätteintressant att kolla, men Hampe skulle vara maskot så därför var jag där, om ni undrar. Däremot försiggick det lite annat runt i kring. 

  

Det här till exempel:


Sätter mej på en sten, en bit bort/bakom alla andra.

Snett framför mig på den lilla grusgången står plötsligt världens sötaste lilla tjej, max 3 år.

Hon är fullt upptagen med att kolla in ett ogräs i form av en vit blomma som växer upp ur gruset.

Lilltjejen sitter på huk så blöjan touchar stenarna och snackar lite med blomman, vad hon säger hör jag inte men jag kollar intresserat på. Plötsligt reser hon sig upp, tar sats med ena benet och bara stampar rätt ner på blomman med full kraft. Ungen förvandlas till ett monster framför mina ögon och jag drar chockat efter andan och håller den där inne tills jag nästan kvider av syrebrist.

Blomman är plattare än plattast, men monstret böjer sig återigen och pratar lite försiktigt samtidigt som hon försöker hjälpa den upp till ursprungligt skick. Sen tar monstret sats igen och stampar allt hon har. Denna procedur upprepas tills det verkligen inte finns något kvar av blomman. Själv har jag bitit mig i läppen så hårt att det nästan gått hål under tiden.

Efter en stund ger hon upp, missnöjd med att alla kronblad spridits för vinden och inget intressant finns kvar längre. Monstret stegar fram till mig och fyrar av världens sötaste leende. Sen lägger hon kvickt huvudet på sned och ändrar sitt uttryck till ett mer bekymmersamt, spänner ögonen i mig och följande sker:monster - varför sitter du här?

jag - jo, men jag ser bra här.

monster - ser du igenom folk?

jag - eh,  nä, egentligen ser jag väl inte så bra kanske...

monster - varför sitter du här då?

jag - jamen, äsch, jag ska nog gå nu.Tur jag inte var bakis idag. Otäcka unge.


Kungen i mitt liv!

Hampan ska bli fotbollsproffs och tjäna mycket pengar till mama.

image2

Dagens flängaste: horoskop för en vädur

"A partner may have an agenda very different from yours, and this could lead to tensions between you. Do not let any situations get out of hand today. Others will be looking to you for guidance and support. Try to help others with their financial troubles."

Eh...jaha, alltså, jag älskar ju horoskop. För det mesta kan det stämma riktigt bra med hur man känner sig för dagen osv. Men detta var nog det roligaste jag läst på länge, totally wrong.


Fel 1.  - En partner? - Ouh, show me! Hoppas han är rejält snygg bara och är begåvad med lite hjärna. (Svår kombination tyvärr.  Ok, jag vet en rackare som skulle passa in, men han är ju inte här och delar min vardag precis)

Fel 2.  - Låt ingen situation gå överstyr, typ -  Ja alltså, det gör det väl alltid? Hur stoppar man det?

Fel 3.  - Andra kommer söka guidning och stöd hos mig - WTF? Kom inte hit, ring inte! Min hjärna är totaltom idag!

Fel 4.  - Försök hjälpa andra med finansiella problem - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Såhär borde det stått i horoskopet: Do not , I repeat, DO NOT get out of bed today. This sunday is gonna suck big time. You will see the sun at monday, when you have to work inside the office all day long. Congratulations sucker.

Ja jag vet, livet är vad man gör det till. CREA DIEM!


Vit månad

Japp, jag har verkligen svurit mig till en vit månad. Problemet är att personen jag gjorde dealen med höll på att falla i träsket redan 2 dagar efter överenskommelsen, vilket var ikväll. Nu klarade han sig dock av okänd anledning och är fortfarande med i matchen. Sitter mest här och fnular på vad som hänt mej isåfall nästa helg...hade jag hämnats? Förmodligen. Man har ju en karaktär av stål...suck.

Hursomhelst så blev denna kväll nykter. Levern har viskat till mig ett antal gånger, att om jag inte skvätter ner den lite denna lördag så tänker han minsann skrumpna. Det är en otacksam jävel. Men jag har stått emot, stark och stolt hela kvällen. Däremot har hjärnan istället fått arbeta för högtryck. Den har dock inte kommit fram till  så mycket intressant tyvärr. Mest har det handlat om tillbakablickar. Ni som inte känner mig, vet inte heller att mitt smeknamn är Doris, som fisken i Hitta Nemo...Så ikväll har jag masserat tankebanken ordentligt och nedan ser du vad jag vad jag faktiskt kommer ihåg av ungdomen efter ett par timmars genomgång. Skralt som fan, men ändå något.


Och ja, efter att du läst texten kommer du undra över det supertunna innehållet. Det enda jag kan säga är att när man var 15 år var det detta som faktiskt betydde något. Frihet, vänner och fest.


Svunna tider:

Jag, Lotta och en cykel, det var vi tre nästan jämt.


Nästan jämt ramlade vi av cykeln,

Nästan jämt var den cykeln stulen,

Nästan jämt stal någon den stulna cykeln ifrån oss.

Men hey! What goes around comes around!

Nästan jämt var det folkölsfylla,

Nästan jämt var den folkölen stulen

Nästan jämt var vi toksminkade,

Nästan jämt var det sminket stulet.


Osv, i all oändlighet på våra bravader.


Jamen gud, enkla tider, härliga tider!


Nästan jämt.


Att blogga, är otäckt smittsamt..

Tänkte köra en presentation, men va fan. Antingen blir ni avskräckta eller så knackar män med vita rockar på dörren imorgon bitti redan. Bakom ryggen gömmer de en sån där obekväm tröja man inte kan klia sig så enkelt i.

 Så jag avstår helst. Den som vill och lever, får lära känna mig på vägen..lång eller inte. Det visar sig!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0