Hur står det till med det svenska rättsväsendet egentligen?

Frågan ovan är väl varken ny eller unik, jag vet.

Först sänktes domarna i Riccardo målet till 1 år.

Sedan har vi "Rödeby-pappan". Han blev helt frikänd idag OCH fick tillbaka sitt hagelgevär.


??????

Jag tycker det är så jävla galet och jag blir fan svinförbannad!

Inte så man smäller med hängslena direkt. (Eller bh-banden i mitt fall)

Kommentarer
Postat av: Oggy

Ja jag reagerade på det också och tänkte sätta mig och skriva något besviket, men beslöt mig för att inte göra det. Vad kan man egentligen göra åt saken?

Det är bara sjukt. Tre sjuka artiklar på två dagar... Kul värld. Verkligen. Suck.

2008-05-07 @ 18:09:04
URL: http://oskarlindqvist.blogg.se
Postat av: Mli

Oggy: Nä, det är ju inte mycket man kan göra. Men man kan ju tycka att någon/några med lite högre position i det här landet skulle ta tag i saken på allvar någont gång och sluta mesa. På riktigt. Man vill så gärna sänka brottsstatistiken och jobbar på det, men en ganska "enkel" sak vore väl att införa hårdare straff. Så kanske åtminstone några av dessa skulle tänka sig för lite mer. Nu snackar jag inte dödsstraff (även om jag i vissa fall skulle tycka att det vore berättigat som i Engla-fallet tex) Utan något mer kännbart än det vi har idag. En annan man fick sin dom idag: 10 år för att ha knivmördat en annan kille. Det är sjukt hur olika det kan vara. Vari ligger den stora skillnaden? Jag kommer aldrig att bli klok på det. Mitt straff skulle ju bli högre om jag med bilen körde på en tant som bröt lårbenshalsen på väg från ICA imorgon, jämfört med Rödebypappans. Även om hans psykiska straff däremot blir livslångt. Ja fi fan.

2008-05-07 @ 21:32:26
Postat av: pelle

helt ärligt; jag anser att det var helt rätt att "Rödeby-pappan" blev frikänd.....

2008-05-08 @ 09:47:10
URL: http://pelleptrask.blogg.se
Postat av: Mli

Pelle: Ja, jag ska inte påstå att jag inte hyser sympati med tanke på vad den familjen har utstått under flera år. Och även där kan man ju skylla på rättsväsendet, samt sociala myndigheter som inte tog itu med problemet på allvar innan det var försent. Även de skulle polisanmälas i detta fall anser jag. Jag tycker dock inte att det direkt rättfärdigar att skjuta en minderårig. OCH man borde verkligen tagit ifrån honom vapenlicensen, med tanke på att familjen verkar ska bo kvar. Hur mycket hat finns inte mot dem nu? Men han kanske fick behålla det så alla fick veta, för att inte någon ska våga sig dit igen...Man kan ju undra.

2008-05-08 @ 10:03:44
URL: http://LenaEmelieMarie.blogg.se

Lätta hjärtat här:

I löve you och mitt namn är:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej (JORÅ))

URL/Bloggadress:

I tell you this..:

Trackback
RSS 2.0