Kondoleanser

Till min kära tvättmaskin som precis behagade gå sönder när jag måste tvätta inför packningen.

Egentligen har jag lust att slå den i flisor. Fylla den med dynamit ute på parkeringen, 
tända på stubinen och göra andra omogna saker.

Men jag ska inte.

Jag är vuxen nu, jag räknar till 10 och sånt och sen går det över.

Eller inte.

ARGHHHHHHH!!

Nä, nu ska jag med glatt humör gå och vrida ur min halvtvättade tvätt och hänga den,
 sen ska jag hänga maskinfan i en strypsnara i tallen här utanför. Frågan är var jag stryper den bäst?
Genom att fästa ett rep runt luckan och låta den dingla plågsamt?

R.I.M
(Rest in Misär)Gröt i huvvä!

Efter att nyss ha kallat en kund för Åke fast han hette Anders, bestämde jag mig för att det var dags för dagens första skälvande bloss i solen. Först måste dock toaletten besökas eftersom kaffe och juice har en tendens att inte stanna för evigt i kroppen. Även om man skulle kunna tro det med tanke på dagens uttorkning.

Jag förbereder mig genom att sätta ciggen i mungipan, traskar iväg och slår mig ner på den idag kissfria ringen. (Vi har nåra polacker som vi delar toalett med här och som har skeva snoppar och dåligt pricksinne...)

Jag stirrar hålögt in i väggen under proceduren och ser i ögonvrån hur vattenrören kröker sig och darrar till, som i en dålig skräckfilm ungefär där aliens är på väg igenom rören. Snabbt inser jag att det bara är en synvilla, men får någon form av nervös ryck och tänder ciggen.
Sittandes inne på toa.

Släcker den snabbt mot skon när jag vaknar ur mitt koma, reser mig upp och stirrar in i spegeln.

Har ni sett filmen Monster med Charlize Theron? Jag är idag en exakt kopia, fast inte lika snygg. Jag har inte orkat sminka mig dagen till ära, jag har faktiskt inte ens tänt lyset inne på kontoret idag. Ordet "White Trash" har fått ett ansikte och jag bara längtar hem till min skabbiga husvagn med flagor i taket och mögeldoft.Men nu ska vi inte vara alltför bittra. Jag har ju trots allt förberett arbetsdagen noga och tagit med kudde till jobbet. Man får inte vara dum :) Jag har dessutom bokat tågbiljett till Stockholm imorgon och till min kära J som jag tänker våldgästa i helgen och en bit in på nästa vecka. Jobbet sköter jag ifrån Solna så jag får lite sällskap, här går inte att sitta alldeles ensam, jag får fan inget vettigt gjort.

Snart så ska jag börja skriva roliga positiva saker. Snart så. Den dag vinden har vänt och jag brinner för det här permanent.

Petter - Vinden har vänt

***

En 12-årings hjärna i min kropp

Förstår inte hur jag kunde bli så jävla begåvad. Jag måste vara någon typ av superintelligent person, jag blir nästan skrämd av mig själv och min egen insiktsfullhet.

Not.

Need I say moore? Jag är ett urbota dumt pucko som aldrig kommer lära mig. Jag är så korkad att jag inte förtjänar bättre än så här.


Här kan jag sitta och må som ett ruttet as idag och ingen lär tycka synd om mig alls. Inte ens jag själv.


Emelie, 28 år är för gammal för att festa mitt i veckorna. Alkohol intages bäst i små doser en fredag kväll i hemmets lugna vrå då man kan krypa i säng vid 22 och sova ut dagen efter. Lördagar är tid för återhämtning och på söndagen mår man bra, för att vara i rent ut sagt toppskick till måndagens arbete. Förstår ni grejen? +25 och allt roligt är slut.

Onsdagar skall icke festas på då arbete kl 08:00 infaller på torsdagens morgon. Det är ren och skär idioti. Man ska heller inte gå hem i klackar som gör att man behöver ha duntofflor på jobbet dagen efter. Man ser ut som ett flummigt pucko, dessutom med näsan alldeles för långt ner i den verkningslösa kaffekoppen. Halvsovande.

Och värst av allt, fyllornas baksida: Jag verkligen måste ha flottig mat, helst på en gång. Flottflottflottflott. Gärna en pizza med extra allt eller eventuellt Burger King om jag får beställa lite extra frityrsmet vid sidan om. Jag som just inte ätit skitmat i flera veckor i sträck. Mitt kolesterolvärde skulle ta livet av vem som helst.

Hösten och vintern kommer bli en lång och jämn plåga av kyla, fattigdom och självsvält. Underbart, jag längtar.***

You want pictööörs?

Hähä, det ska bli! Detta kan ses som lite av en hämndaktion till Jonas, som faktiskt tog några bra bilder på mig men ändå valde att lägga ut skiten till allmän beskådning. Jag säger bara: J, nästa gång är det du som behöver sova med ena ögat öppet. Be afraid, be väry afräääid! Ok, det blir inte bara semesterbilder på honom, inte heller orkar jag förklara varenda bild, men känn dig väldigt välkommen in att titta i familjealbumet. Vissa bilder är suddiga, delvis beroende på onykterhet och delvis på att de fotats med mobilen. På vissa bilder är personernas ansikten jättesuddiga. Det beror helt på onykterhet. Man blir inte snygg med sprit i kroppen, enbart fulare. Som bild nummer 2 nedan, ett djävulsmungo blir kysst. Helt jävla otroligt.

                                               
 J i Falu Gruva                                                                Kotteby glad med kanel  Systers toyboy tillika pojkvän
       Syster hånglar upp lokal
kändis på Liseberg             Hisingens farligaste     Äckligaste groggen ever
         


Jonas med sina                                                             Alingsås farligaste fiskmås            
kontanter :)                          En lycklig Majsan             Han hette Kaj och var störd.
    


Fiskmåsen hade väl om jag ska överdriva ca 3 meter mellan vingspetsarna. Skitäcklig. Fiskmåsar är inte djur, de är as.

Häj häj!
Hur man vet att man har ägglossning:

Detta kommer vara särskilt intressant för alla män som läser. Jag looovar. Bara rubriken måste gjort alla karlar stingsliga och fått dem att skruva på sig ångestfyllt eller hur?

Symptom 1.

Man kan äta i princip hur mycket som helst, hur ofta som helst, vilken tid på dygnet som helst. Jag har till exempel ätit nudlar mitt i natta här i förra veckan. Det var inga problem alls och gott dessutom.

Biverkning: Man känner sig som en flodhäst, matad med marshmallows.


Symptom 2.

Det är lite si och så med humöret. Killar frågar: Vad är det älskling? Vi svarar: Nä, vadå det är väl inget? Förmodligen svarar vi så för att vi själva inte riktigt kan sätta fingret på vad som är fel, om nåt nu verkligen är fel. Däremot önskar vi att männen ska veta och förstå och gärna hålla truten.

Biverkning: Samtalen mellan sin livskamrat och sig själv kan bli lite långtråkiga, irriterande och rentav fåordiga.


Symptom 3 (hör ihop med symptom 1)

Ett enormt godissug som gör att man gör vad jag just gjorde. Först en liten välanpassad eftermiddagslur på soffan, inte så smart om man vill somna senare ikväll. Man vaknar med tungan avdomnad, en totaltorr strupe och en hjärna som skriker efter godis. Man går upp, vägrar kolla sig i spegeln av ren och skär rädsla och det enda man greppar är ett par shorts, pengar och en bilnyckel. Sen sätter man sig i bilen och kör som en dåre till Hemköp och handlar så mycket godis som man bara orkar bära hem. Gottar sig hela vägen över att några minuter senare få bädda ner sig i sängen, strunta i tandborstning, tvättning och annat onödigt och bara gräva ner sig under lakanet med en bok och godis i stora högar utspritt runt om sig. Precis här ligger jag nu och tycker lite synd om mig själv  på det viset för:

Biverkning: Man inte bara känner sig som en flodhäst matad med marshmallows. Man ser ut som en också.

Dessutom saknar jag Jonas som åkt hem idag. Min egen lilla diskmaskin....Hädanefter blir det papptallrikar. Inte en diskare i världen kan ersätta hans perfekta diskning, it´s absolutely flawless! Bosch, Husqvarna, Electrolux, släng er i väggen.

Naou it´s me, tha book, tha seuuuga routta änd the färrari from thä goodiebäg. Översätt det ni.

PYSS!

Inte så trevlig kanske?

Börjar blogga igen efter lite lättare sommaruppehåll med en bitter underton. Det är absolut inte meningen.

Nä för fasen. Jag har klackarna i taket ändå trots att allt skoj är slut, alla planer är väl genomförda med lite extra kryddning och nu är det bara jul och mellandagar som lockar med ledighet. Jag har hört ryktas om att hela hösten är en hel härva med uteblivna klämdagar och så vidare, det är faktiskt inte en endaste röd dag mitt i veckan. Det är väl bra? Vi sliter ihjäl oss och staten tjänar i år några extra miljarder. Perfekt. Men jag är inte bitter jag inte.Vi får väl utdelning på det så småningom? Såsom sänkta skatter och andra förmåner? Joråsatte..

Jag tror att jag möjligtvis måste sätta upp lite nya mål för mig själv för att göra hösten och framtiden lite roligare. Hittills har jag uppfyllt mina blygsamma mål, men det kanske är dags att ta i lite och göra dem lite större.

Som såhär:

1. Bli hockeyproffs i Kanada
2. President i Finland
3. Flärdfull strippa i östra Mongoliet
4. Kamelförsäljare i Afghanistan
5. Jordgubbsplockare på Island

Jag vet inte, jag tror inte jag klarar dem alla 5. Jag har ju trots allt ett arbete att sköta på heltid och en son så jag måste ju välja ett alternativ. Måste ta mig en funderare..Kanske någon har ett bättre tips?

Eller lite enklare:

1. Be om löneökning
2. Spara massa pengar i ett år
3. Resa nästa sommar eller vinter

Jag tror på den lite enklare varianten, ska bara ta mod till mig först och be chefen sätta sig, andas in, andas ut och servera lite kaffe och kanske ett rött äpple.

Förresten, jag ska lägga ut spikmattor i rondeller idag, hälla diesel i grannens bensindrivna gräsklippare, knäcka flaggstänger, tränga mig i köer, ta en springnota mm idag. Vad ska ni göra?

***


Glömde..

...jag har ju fint och celebert besök här på jobbet. Nåt smaskigt bakom skärmen att vila ögonen på.

Han ger mig fingret i och för sig...men det kan jag bortse ifrån för stunden.

J


Mitt liv är slut.

Jobbet har börjat, semestern är over and tvär-out. Och till råga på allt jävla elände får jag inte bort den där satans nedräkningen till semestern till höger så nu ska jag påminnas om att det ljuva livet är förbi i en smärre evighet.

Om ni tycker jag använder mycket svordomar så har ni jävligt rätt och jag har jävligt mycket rätt att använda fula ord idag.

Nu vill jag inte ha en enda nöjd kommentar från er som fortfarande har möjlighet att sola er i det äckliga sol-gasset som envisas med att hålla på utomhus. Jag skiter i era bad-turneér, era grillkvällar och era sovmornar. Hoppas ni vaknar svettiga och varma alldeles för tidigt. Hoppas isen smälter i era saftkannor innan ni hinner blinka och att myggen käkar upp er levande. OK?

Bitter? Närå. Jag har aldrig i hela mitt liv varit bitter, jag bara är sån här. Tänk om jag vore bitter som krydda på moset. Då skulle en repstump, en krok och en pall vara livsfarliga kombinationer för mig.

Så därför kan jag meddela att jag är glad. Egentligen är jag lyckligare än på länge, dä ä sant. Fjärilar i magen, euforirus och sånt där trams genomsyrar min vardag. Ajm sättisfajd.


Visst är ni glad att ha mig tillbaka? Nähä. Enligt statistiken är jag tydligen väldigt bortglömd, kastad i soporna, begravd, bortplockad ur favoritlistan, (har jag någonsin funnits i någons lista?) förnedrad, förkastad, bränd osv. Jag gissar att jag förtjänar det.

Well, I löv you anyway, det var kul så länge det varade..suck, snörvel, buhuuäääääääääääääääääääääääää.

Soliga semestertider...Svunna tider..


***
 


Av någon outgrundlig anledning känner jag mig såhär:Mina ögon orkar knappt hålla sig öppna, ändå sitter jag här, nästan uppe med tuppen med tanke på att det är semester. Och jag kan inte sova. Gissar hårt på att jag kommer förbanna detta ickesoveri nästa måndag när jag är tvingad att gå upp halv sju.

Idag ska det badas. Ja, det skiter väl ni i egentligen. Särskilt en dag som denna när solen strålar över hela Sverige så är det ju svårt att göra någon avundsjuk. Fast med lite tur kanske någon arbetande stackare läser det här och faktiskt blir avundsjuk på mig? Snälla skriv en kommentar i så fall så jag får känna mig lite nöjd.

Den här veckan är verkligen soft. Inte alls tråkigt soft utan tvärsom. Jag har ju en Stockholmare på besök som aldrig spenderat särskilt mycket tid i Dalarna och faktiskt har han sett till att jag själv uppskattar det vackra och stillsamma med det. Det är för bövelen faktiskt jäkligt fint här. Sen att det kan kännas dött när turistsäsongen är över, isen ligger flortunn på Siljan och vintern är på intågande det är ju en helt annan sak och inget man berättar för en på-hälsare.

Med tanke på avslöjandena i mina tidigare inlägg angående grannar så vill jag gärna hoppa tillbaka till ämnet.

Vad hette det där "pulvret" eller vad det var, som var så där supergiftigt och som man dog av om man till exempel skickade det i brev och mottagaren dödde som en fluga så snart det öppnades? Kommer någon ihåg det? Det är inte allför många år sedan det var ett himla härjeri angående det, särskilt i USA. Hur som helst skulle jag vilja ha tag i lite, bara ett gram kanske. Semesterkassan är totaltom så jag kan inte betala så mycket. Se det istället som att ni hjälper till att göra världen till ett bättre ställe om ni tipsar mig. Jag tänkte ha fest och grannen ska få ett fint inbjudningskort av mig.

Någon fler som vill komma?

Pöss häj!

Sorry eller nåt?

Jag har haft en superkass uppdatering..Kanske borde jag inte be om ursäkt eftersom det faktiskt tyder på att jag har annat att göra än att sitta här, men jag kan inte hjälpa att jag ändå känner mig lite som en svikare. Men ta´t lugnt bara, om en vecka är det flärdfulla semesterlivet slut och jag sitter åter med datorn 24-7 framför mig.

Göteborg var en upplevelse. För det första fick vi ju träffa Kotteby (klicka här) och det var verkligen inte fy skam! Det är även i verkliga livet en trevlig jäkel och vi partade till runt 04.30 på morgonen innan vi gav upp och åkte hem till Hisingen igen. För det andra lyckades Jonas få med mig på både en tur i Balder och Kanonen på Liseberg. Jag ska ärligt tillstå att jag inte var helt nykter efter några glas på Tyrolen när de besluten fattades men jag ångrar mig inte. Eller ja...iallafall ångrar jag inte Balder. Jonas har sjukaste bildbevisen ifrån den turen och lägger han in det på Facebook eller bloggen kan det hända att jag säger upp bekantskapen. Värre foto får man leta efter. Kanonen var en 35 minuter lång köupplevelse med ett åk på mindre än en minut och jag blundade från start till slut, jättekul! Valuta för pengarna kallas det..

Efter lördagens festnatt passade J på att gå i sömnen i syrrans lägenhet. Han gick in i deras sovrum, torkade munnen på en handduk som hängde på garderobsdörren, sen öppnade han dörren och stod och tittade in i garderoben åt alla håll en bra stund innan han bestämde sig för att vara klar. Hähähähä, gud vad vi har skrattat åt det där. Alla var ju rejält på lyset vid hemkomst så det där var en fylle-sömn-gång utan tvekan, jag önskar bara att jag hade fått bevittna spektaklet som enligt systeryster gick till ungefär såhär:

Syster: Öh..Vad gör du?
Inget svar..vrider huvudet och tittar till höger inne i garderoben
Systers pojkvän: Men va fan, va faaan. Va faaaaaaan???
Syster: Jonas?
Inget svar, vrider huvudet och tittar istället till vänster.
Systers pojkvän: Men hallå, va fan gör karln?
Inget svar, backar ut och går på toaletten.

Jag har faktiskt kidnappat med mig J hit till Falun, jag tyckte han behövde en rejäl släng av Dalaluft. Igår besöktes gruvan, samma gruva som har funnits här ett tag och som jag skolkat från skolan för att slippa. Men, men, ska man ner i hålet så ska man väl det ihop med någon från annan ort och som kanske uppskattar det hela? Hur som helst var det ju riktigt intressant och vi var både väldigt snygga och sexiga i våra oreanga regnjackor och hjälmar. Guiden talade som ett mumintroll, en gammal mormor hamnade hela tiden på efterkälken och en unge tappade hjälmen med ett skarpt KLÅNG vid varje anhalt, vilket vi hade rätt kul åt. Efter historielektionen var vi riktigt glada över att det är 2008 och att gruvarbete inte står på varje dags schema. Fy fabian, snacka om hårt liv. Jag ska nog aldrig mer klaga..(?).

Idag strålar solen och lite bad kan vara dagens uppgift, om inte vi ska ta en roadtrip till Nusnäs utanför Mora så J får köpa sin osnidade Dalahäst. Mr trött sover ännu i oljudet från mina grannar. De har startat sommarkollektiv här uppe och jag tror de är minst 15 personer i lägenheten inklusive minst 2 ungar som skriker mest hela tiden. Dessutom springs det som om det vore VM i gatlopp på hälarna. Inatt ska vi utan tvekan hämnas med dödsmetall på högsta volym och en rejäl brasa med blöt och sur ved nedanför deras balkong.

På onsdag är det cruising i stan, då blir det fint väder och öl i mängder I guess! Och till helgen kommer Lotta och partajar loss med mig om jag inte skulle få för mig att smita iväg en sista helg till annat ställe innan mitt lilla sommarlov är slut.

Så, då var ytterligare såna dära hemska dagboksanteckningar avklarade men jaja. Det är ju alltid något eller?

Nu ska jag gå och hoppa på J tills han vaknar.

Kram på er, min trogna men lilla skara! (Jag lovar bot och bättring om bara någon vecka)

Hemkommen från skogstamejfan och annan kul skit!

Nämen tjänare, tjänare, hur faen ä läget? Jotack, jag har äntligen kommit hem till cillivissatiooonen.

Jo men visst.

Inte en dag för tidigt. Med det menar jag inte att jag har haft tråkigt, knappt en sekund faktiskt, men ack i hjärtat vad det har varit grymt att vara så avskuren. Inte en telefon, inte en dator så långt ögat kan nå. Mest skogstamejfan och en hel härva med mygg. (Skogstamejfan är en slags knott, fast värre).

Vi började veckan med 15 liter vin och lämnade kvar 3 liter till mormor och tanterna. Need I say moore? Närå, så illa har det såklart inte varit. Vi norrlänningar är frikostiga och det har bjudits (en del iaf :S) Mysiga kvällar vid grillstugan, fisketurer med bottennapp, gammelgäddenapp och en gång nappade även leran vid bäckkanten tag i min lillebror. Den fisketuren slutade faktiskt precis då efter att Peter, hans far, också klev ner sig i räddningsaktionen. Själv stod jag bara och försökte hålla mig för skratt när båda hade lera till midjan, stövlarna satt på ca 60 centimeters djup och mamma skrek åt Peter att rädda dom dyra stövlarna. Han tänkte främst på att rädda ungen, men mamma är skotokig så stövlarna bekymrade henne mer just för stunden.

Det började med att ungen (min lillebror är 10 år) gick en bit före och såg sig inte för när han skulle gå fram till kanten utan sjönk rätt ner i tjock svart myr-lera och där satt han i ett stadigt grepp. Han skrek som en stucken gris att nu dör jag och mamma 20 meter bakom mig skrek åt mig att springa. Har ni sett mig springa? Tänkte väl inte det för det händer jävligt sällan, men jag sprang som en gnu i mina alldeles förstora stövlar över myren och skrek åt ungen. Väl framme insåg jag efter att ha testat grästuvorna att jag gör fan ingenting mer än att vänta här på sidan tills hans pappa kommer. Så medans lillebror grinade så skrattade jag och fiskade upp kameran. Jag vet, jag är grym, men jag har bett om ursäkt.

Dokumentationer:

Bilderna kommer i ungefär samma härva som Hampus fiskelina. Den ska jag bränna upp ikväll i en helig rit om att aldrig mer köpa billigt skit på Jula.


Vi hade också en mysig fest i i bystugan som kallas för Forsholmsgården med alla kusiner och tremänningar. Men vi "ungdomar" smet från åldringarna tillbaka till grillstugan och myste runt elden resten av kvällen istället. Men bäst av allt är ändå trots mobildöd och datadöd en härlig vecka ihop med fisketokiga lillungen. Hans lycka har varit gjord och jag med den såklart.

Ja...vad har man mer pysslat med? Farit in till Lycksele 2 gånger och HALLELUJAH! Där hade jag mottagning, sms:en skramlade in när jag kom över gränsen och lyckligast på jorden var jag tills vi skulle tillbaka till den lilla håla vi kom ifrån. Tummen gick frenetiskt över knapparna och vissa stackare fick nog både 4 och 5 sms innan jag var klar. En auktion i beryktade Åmsele också där jag ropade på ett bord som jag inte fick. Tur var väl det, vet inte hur jag skulle fått hem det men när köpdjävulen sätter in då hjälper endast att innehavaren av auktionen inte tar VISA.

Jag har insett att det är ganska skrämmande när man inte riktigt kan njuta av den vackra lugna omgivningen för att nerverna hela tiden undrar vad alla andra pysslar med. Men saken är den att jag har alldeles för mycket på gång så jag klarar inte att slappna av ordentligt. Fjärilar i magen helt enkelt. Jag känner igen känslan från när man var 13-14-15 år och nästan tvingades med upp till Norrland. Vad gjorde kompisarna hemma? Vad skulle killen man var kär i göra när man var borta? Var i hela världen skulle man tjyvröka? Det sistnämnda har jag fått förklarat för mig skedde bakom dass, dit jag tog både en och två tremänningar med mig för att göra det. En av dom hade jag tydligen också låtit prova röka...very smidigt. Förlåt? Jaja, hon röker inte idag iallafall och det roligaste av allt med den här tremänningen är att vi ska ses i Göteborg på lördag!

YES! För nu sticker jag igen! Med mig tar jag givetvis syster, eftersom det är hennes lägenhet vi ska invadera. M följer och J kommer på fredag, kan knappast bli bättre. Jag längtar så det svider! Så nu går tvättmaskinen varm ännu en gång och jag lär få packa blöta kläder I guess eftersom solen lyser med sin frånvaro utanför. Grannarna lär undra vad jag pysslar med som bara kommer hem, slänger in en bag och kommer ut med den dagen efter igen. Men sen jävlar är det slut på nöjen, främst för att jag gissar att jag får leva på nudlar och vatten. Då hoppas jag på strålande väder den sista veckan och att lugnet ska infinna sig innan det är dags för arbete igen. Jo, Lottis kommer hit helgen efter såklart, då ska Falun göras ordentligt, det händer sällan nuförtiden. Kan ju va kul och se sin hemstad lite och alla hemvändare också en snutt.

Och ja, ingen har blivit myggbiten i Lappland. Förutom jag. They löv me, så nu har jag lepra från nacken och ner. Kul va? Fläckvis har jag visst missat med Djungeloljan. Om det berodde på jämn berusning eller hjärndöd kan jag inte svara på. Förmodligen båda, de brukar vara i kombination.

Så Götlaborg, here we come! Liseberg? Ja. Karusell? Nje..Öl? Ja. Vin? Johooo. Spårvagn? Lär krocka med en.

Hela det här inlägget blev en stadig härva. Håll till godo för tusan, Emelie är under stress och press och då blir det inte bättre än så här. Inte roligare heller. PÖSS på valfria ställen, dock inga snuskiga ställen, de spar jag till bättre behövande.


Puh! Här går det undan!

Nyligen hemkommen från semesterns första äventyr! Fredagens party med jobbet i Varberg var riktigt lyckat, partade på tills klockan var efter fem på morgonen, precis som sig bör när man har sådär jäkla kul att man aldrig vill att natten ska ta slut. Men det gör den ju oftast, ganska abrupt dessutom. Körde som en dåre till Södertälje på lördagen, man kan säga att chauffören släppte av ett lik hos Lottisen som skulle ha med mig ut på nya äventyr. Bara att duscha till sig och hänga på. Vid 22-tiden halvsov jag i mina konversationer med Lotta med näsan doppad i vinglaset och hon slängde in mig i en taxi och skickade hem mig. Själv kom hon inte förrän många timmar senare indansandes genom dörren. Utvilad var jag iallafall för söndagens match på Råsunda mellan AIK och GAIS. Inte helt otippat startade vi eftermiddagen i Solna med en stor stark =) Sen kom Jonas och gjorde oss sällskap och vi förfestade med huliganerna innan det var dags att beträda Norra Stå. Å vilken upplevelse, vi hade verkligen skitkul och höll ångan uppe med folköl tills vi släpptes ut och fick tag i starkare varor.

Lite foutous i blandad form:


           

                

Tre favoriter!                        Tina Turner..en bonus bara.

     Söndagens fiasko: Lotta tog MITT bankomatkort och lyckades knappa halvt ihjäl sig med fel kod inne på Pressbyrån. Gissa hur det slutade....med spärrat kort. Tack älskling. Som inte det var nog tappade hon bort sitt eget strax efter, inklusive körkortet, så jag ska väl inte gnälla...Pengar har ju aldrig varit nåt problem (ähum) förutom när man inte kommer åt dem då...

Stannade en extra dag på mitt mysiga hotell i förorten, gled runt, fikade, bara myste, spelade biljard och åååå åkte pändälltåååg...Man har ju liksom semester och egentligen inte bråttom, men nu sitter jag här och är så stressad så hjärtat hoppar över vissa slag. Imorgon bär det av till Norrland (kära myggor och knott, snälla skona mig..?) och allt måste tvättas och packas om och även till lillungen. Var är min polska hemhjälp när man behöver henne som mest?

Jag hinner inte läsa era bloggar kära vänner, men det gör inte så mycket. Dessto mer att gotta sig igenom med första arbetsdagen om några veckor. För när jag kommer hem blir det ungefär ett lika snabbt stopp som för Formel 1 bilarna, in och ut ur "depån" på några minuter och så bär det iväg till Götet.

En speciell låt till en speciell person. Puss på er!You're just too good to be true
Can't take my eyes off of you
You'd be like heaven to touch(Och ja...ugnen ska få jobba häcken av sig som första klassens klädtorkare. Möjligtvis har jag hårblåsen som stand in..för skrymslen och vrår, såsom jeansfickor och dylikt.)


Vadårå? Vissa har bråttom..

Brist på torktumlare men fan inte på fantasi! Jag delar glatt med mig av idiotin, titta och njut. Det är väl bra om ugn-fan kommer till användning någongång iallafall.


 

Måste ju slänga in en annan bild från arkivet på samma gång. Kan inte se mig mätt på den här jycken, inte klappa mig mätt heller. Den andra byrackan som jag just smygfotade och som somnat med pannband här inne ska jag klappa på snart tills jag får en armbåge och ett tyst väsande om "sluuuta mamma...ge dig.."

Klappa, klappa, klappa..vem klappar mig? Hälp! Im in kläpp-mood! Får gifta mig med ryggkliaren från Indiska. Kostade endast 19.90 och kräver inget underhåll. Lite stel, lite för spinkig och lite för tystlåten men jaja, man tager vad man haver.

Å andra sidan är jag den som helst kliar. Vet inte vad han tycker om det mr Stiffpinne, men han ska få sig en omgång ändå. Godnatter mina skatter.

(Snacka onödigt inlägg..sämst på länge, men vad gör man inte när fingrarna får damp och hjärnan går på högvarv men inte producerar något vettigt? Jo, då knapprar man tangentbord som om det vore det sista man gjorde. Nu ger jag mej, hej!)

 

***


Njuter!

Packar, flummar runt och lyckas pricka in Sabaton Live på P3! Saker kan inte bli mycket bättre just nu =)

Pöss!

I give you, bästa låten enligt mig: Into the fire!Namnsdagar med dolda budskap

Igår hade Rosita namnsdag och idag Aurora.

Jag gillar inget av dom men om jag måste välja blir det Aurora. Det kan man blanda med sockerdricka så det iallafall smakar någorlunda.

För det är väl alkoholen som har dessa namnsdagar? Inte kan väl någon människa heta så?

Jag tror iallafall att någon vill påpeka försiktigt för mig att det är fest på gång, jepp!

Och fest blir det, Varberg imorgon (å vad jag tjatar) och fest i någon form i Stockholm på lördag, sen jädrar ska JAG gå på fotboll på söndagen. Kan va full då med, är ju liksom ledig på måndag.

Ja, ni läste rätt, ledig.  Om det mot all förmodan undgått er så har jag liksom semester. Tre veckor beståendes av endast lördagar, ska blir så sjukt skönt! Jag har dock räknat ut att på dessa tre veckor kommer jag köra minst 410 mil fram och tillbaka över Sverige. Eventuellt känns det mindre lockande, men vad gör man inte?

410 mil X ca 14 kr = 5740:- i bensin (????!!!) Nu fick jag viss panik..men jag ska ju inte pröjsa allt själv...Ehhjjj?

Woohaaa! Shit thö säjm! Smakar det så kostar det. Vill man vara fin så får man lida pin. Här tänker jag på mina 18 myggbett runt anklarna som ser förjävliga ut. Spetälska var ordet, jag kommer känna mig socialt missanpassad OCH handikappad på grund av dom i helgen. Lotta, kan man sminka benen? ( Internt skämt...kommer aldrig skriva varför för det är så sjukt så ni kommer blockera mig eller nåt..)

Nu har jag "pladdrat" nog. Mamma fyller år idag, säg grattis! Grattis till världens bästa mamma. Jag älskar dig!

Puss på er! /Bluttanblä.

S.E.M.E.S.T.E.R!!


Precis såhär känner jag idag!

Puss på er!
***

So, here it comes!

The big efterlysning:

Jo faktiskt är det sant. I hela Sverige dessutom i ungefär 48 timmar. Jag var inte själv förstås, med mig hade jag min partner in crime: Lotta.

Det begav sig sommaren 1995. Mamma släpade med mig på en kryssning till Finland tillsammans med hennes väninna. Jag var inte ett dugg sugen, men jag tror det var under den tiden när jag faktiskt inte var betrodd att stanna ensam hemma en hel helg. På kryssningen träffar jag till min stora glädje ett gäng äldre killar från Tyresö. De hade hela kittet från start med öl och en bergsprängare med Absolute Music-cd på högsta volym redan i hamnen. Jag sneglade lystet på en av dom redan där innan påstigningen, men gick snällt upp till hytten och la mig för att sova under tiden mamma & CO klampade runt på båten. Efter bara en kort stund knackar det på dörren. Jag öppnar och där står hela packet, rätt packade redan och resten av den resan är hemlig historia, men kär blev jag ju såklart.

Väl hemma planerar jag för nästa Stockholmsresa och fyller Lotta med så mycket vackert snack om killens snygga kompis att hon blir kär innan hon hälsat på. Vi får givetvis inte åka, det är totalt uteslutet och våra föräldrar nästan skrattar när vi frågar. Så vi tar helt enkelt saken i egna händer. Listiga som 2 rävar stjäl vi 1500:- av Lottas pappas sparpengar, vi bokar varsin tågbiljett och till och med en Finlandskryssning igen. Den här gången i fingerade namn, Lotta Engberg bland annat...

Sen tar vi X2000 till Stockholm. I rökkupén sitter vi och drar Marlboro efter Marlboro och är så nervösa och upprymda så vi håller på och dör. Vi är säkra på att vi i princip har FBI efter oss vid det här laget. Killarna hämtar upp oss på Centralen och sen bär det iväg. Vi partar som om det vore 1999 och det finns verkligen inga bekymmer på jorden. Förutom att pengarna börjar sina och tågbiljetterna vi beställde var enkla resor bara..Men DET är ju inga STORA bekymmer i två tonåringars hjärna. Vi fortsätter partyt på kryssningen. Morgonen efter, när det är dags att gå av båten säger killarna till oss att de ska kliva av vid en annan utgång för att "bara" kolla en grej. Visst säger vi, som två blonda muppar, vi ses i hallen sen.

Jo, tjena. Lantlollorna är blåsta så det skriker om det. Vi sitter tålmodigt och väntar men till slut är den enda person som befinner sig i hallen en Indier med hörlurar och skurmaskin. Då är det dags att börja inse fakta och vi börjar gråta..

Lotta: Emelie..har du nå pengar?
Jag: Nja..tror det är slut..*snyft*
Lotta: Men snälla leta..*snyft snyft*
Jag: Ja, åhh kolla! En femma!
Lotta: Jamen den kan vi ringa för!
Jag: Vart?
Lotta: Hem?
Jag: Hem?!! Är du galen, vill du dö?!

Till slut tog jag mod till mig och gick till mynttelefonen och ringde hem. Svaret jag fick  i andra änden var: "gå till närmsta polisstation, ni är efterlysta!"

Det här med efterlysning gjorde oss något upprymda kan jag säga. Shit, vad skulle vi göra? Ducka för snutbilarna eller vaddå? I Stockholm var det första dagen på Vattenfestivalen. Sjukt mycket folk och sjukt varmt och lantlollorna utan pengar trodde inte det var så värst långt till centrum från Värtahamnen...Jo, tjena nr 2...

Vi gick i en EVIGHET med en kundvagn från Konsum som vi fraktade våra väskor i som två äkta bagladys.

Vid första polisstationen stormar vi in, helt slut av vår långa promenad. Där är världens kö med turister som råkat ut för ficktjuvar och gud vet allt. Lotta stormar fram till luckan och säger: Ursäkta, kan vi få gå före? Vi är efterlysta!
Damen i luckan bara titta på henne med en uttråkad blick och säger: Ta en kölapp som alla andra och sitt ner.
Lotta vrålar något ohörbart och jag tror nästan vi ska bli gripna för att hon beter sig som hon gör, men ingen bryr sig så vi bestämmer oss för att dra till nästa. Tror ni det duggar tätt av stationer i Stockholm? Inte så tätt som man skulle önskat..Så vi knatar iväg igen dragandes på den förbannade kundvagnen. Efter många om och men kommer vi dit vi en gång startade, Centralstationen. Där blir vi äntligen tagna på allvar och får sitta i ett förhörsrum i 5 timmar medans poliserna frågar ut oss, myndigt bannar oss och säkert garvar åt oss i fikarummet och faxar efterlysningar mellan sitt kontor och Falun. När timmarna har gått kommer Lottas moster Janet och möter oss för att sätta oss på tåget hem.

Hem kom vi även om Lotta tänkte sitta kvar och fortsätta till Mora när hon såg sina föräldrars bistra miner på perrongen.

- Aldrig jag går av! Kolla in mina föräldrar! Jag kommer få stryk och inte få gå ut på ett år! Jag sitter fan kvar =(

I polisrapporten står det bla: Välsminkade, ser äldre ut än de är. Haha jo..ja fy farao...dä va tider dä!

Jag är fortfarande lite sur på syster som var 7 år vid tidpunkten. Hon fick ett välformulerat brev av mig att lämna till mamma. Eftersom hon inte kunde klockan var instruktionerna att lämna när Bolibompa började för att ge oss ett bra försprång. Den lilla råttan lämnade redan efter fritids...kl 14...Trots det fick hon sin muta, en stor burk med tuggummin. Rätt billig muta om jag får säga det själv och det var ju tur med tanke på hur ungen svek mej.


Har ni antecknat detta nu? Good.


 

Lotta is gonna kill me for this....See ya in hävven!Mejl till teknikansvarig idag:

Hej!

Eftersom jag SÄLLAN ber om något, särskilt inte nåt personligt, såsom: Choklad, rosor, löneförhöjning, firmabil, bekväm arbetstid osv så känner jag nu att det är dags. Då datorn min gör mitt dagliga liv till ett helvete önskar jag följande:

  

En stycke ny dator levererad per ASAP.

  

Orsak: Stänger av sig själv ungefär 5-6 ggr per dag, förstör arbete som jag jobbar med och är allmänt superdupertrög.

  

För att: Det är mitt arbetsverktyg och det gör mig så frustrerad att jag mest vill krypa under bordet och bläddra på läpparna när det sker.

  

Annars: Ja du....

  

Kenny behöver också en by the way. Hans hårddisk låter som ett reaplan. Min förra kraschade ju så jag har redan en bättre begagnad från -87.
Svaret kom efter några minuter: VA?? Har du en BÄRBAR dator??!!

Jag: Ja, min lilla bärbis...klarar inte möe, men e fin å bära på =) Kan behöva få en ny bara.

Nytt svar: Uteblev...istället blev det ett jävla hallå och nu blir jag tydligen av med min bärbis och får en STATIONÄR!
Hur jävla dum i huvudet är jag inte? Nu måste jag skaffa en egen dator hem...Och jag som sett den här lilla läpptoppen som en sjukt bra förmån. Suck...Snälla ta mitt liv innan jag själv gör det.

***


Döm om min förvåning!

Är jag inte så partysugen att det formligen spritter i kroppen? Jo!!


På fredag smygstartar semestern med sommarfest i Varberg. En superfin stad. (Som jag förvisso endast sett genom berusade ögon, men ändå..) Sen bär det av uppöver på lördagen igen. Frågan är: ska jag hoppa av i Örebro? Lotta, Oggy? Eller ska jag åka vidare med andra bilen mot Stockholm och hoppa av karavanen i Södertälje? Eller ska jag stanna i Göteborg då syster med pojkvän är där hela helgen? Inte fasiken vill jag åka hem! Det är strålande vilka möjligheter jag har! Jag behöver inte ens stressa hem på söndagen eftersom jag har S.E.M.E.S.T.E.R! Jag kan åka på måndagen...eller tisdagen..eller..Njä, på torsdag morgon bär det av mot Lycksele för att bli ihjälbiten av mygg. Har ungefär 75% kvar av kroppen som inte innehåller myggbett sedan min Stockholmsvistelse. =)

Eller stanna kvar i Varberg? Har ett helt hus till förfogande, kommer ni ner?  Ouuh, mana, mana!

Vill ju inte att levern ska skrumpna utan påfyllning.


Å så överjordiskt bra:


***

RSS 2.0